Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

vytisknout

AKCE BŘEZEN 2020

ilustrativní obrázek

Čtvrtek 5. března 2020 - 20:00 - Vrátnice

SLAM POETRY EXHIBICE NA VRÁTNICI V

Performativní žánr přednesu autorské poezie. Už popáté v kulturním rybníčku pod Radhoštěm. Žádné kostýmy. Ani rekvizity. Vlastní text. Nebo improvizace. Dojetí! Smích? Dekadence?!

Slam!!!

Třeba takhle
https://www.youtube.com/watch?v=3g99VobBmHE

V Rožnově už popáté, z toho podruhé v rozšířené sestavě!

VYSTOUPÍ:
MIŠO KRAKOVSKÝ (úřadující !MISTR! Slovenska 2019)
ANATOL SVAHILEC (mistr ČR 2014)
POGO (ostravský finalista mistrovství 2019)
VIKTOR HANAČÍK (žonglér s formou, tématem i výrazem)
TIM POSTOVIT (poetická ukrajinsko-česká linka)
SUDIČKA (věštcká performativní poezie)

Moderuje:
Anatol Svahilec


ilustrativní obrázek

ZRUŠENO

Dobrý den,

 s velkou lítostí Vám oznamuji, že nemohu kvůli viru přijet na Slovensko a do Rožnova pod Radhoštěm, kde jsem měl v době mezi 15. a 20. březnem s Vámi domluvenou návštěvu s přednáškou a diskuzí. Nebojím se ani tak vlastní nákazy, jako různých nejistot a bezpečnosních opatření a cestovních či organizačních komplikací, které by skoro jistě nastaly. Dovoluji si Vám poslat tenhle mail takhle kolektivně, poněvadž bych velmi rád k Vám přijel a již s Vámi domluvenou akci provedl hned, jak nám to virus, příslušné orgány a naše agendy a časové plány dovolí. Napíši Vám všem znovu, jakmile uvidím z mé strany možnost, tu cestu, na kterou jsem se tak těšil, realizovat

Srdečné pozdravy a zůstaňte všichni - i když to není jednoduché – klidní, optimističtí a zdraví.

Michal Arend

Michal Arend

Čtvrtek 19. března 2020 - 19:00 - Vrátnice

HOLOKAUST A POUČENÍ SE Z DĚJIN

„Holokaust a poučení se z dějin. Zážitky, zkušenosti a názory syna dvou přeživších Osvětimi.“

Ve čtvrtek 19. března 2020 v 19:00 nás navštíví sociolog Michal Arend, který se narodil v roce 1949 v Praze dvěma rodičům, kteří jako jedni z mála z početných rodin přežili 2. světovou válku a holokaust. V roce 1968 emigroval Michal s rodiči a sestrou do Švýcarska, kde žije dodnes. Po odchodu do důchodu v roce 2015 navštívil Michal skoro 100 gymnázií a jiných středních škol v ČR, na Slovensku, v Německu a ve Švýcarsku. Ve stejných zemích a navíc v USA realizoval také okolo 20 veřejných přednášek.
Přibližně 30 minutová přednáška v naší kavárně začne vyprávěním o tom, co zažili jeho prarodiče a rodiče před, během a bezprostředně po konci 2. světové války. Na tuto minulost bude navazovat vyprávění o zážitcích rodiny Arendových během poválečného československého komunistického režimu a po emigraci celé rodiny v roce 1968.
V následující diskuzi Vám rád zodpoví všechny Vaše dotazy v diskuzi o současném významu a následcích historických událostí, krizí a zlomů v ČR, na Slovensku a v jiných jemu známých evropských zemích.


ilustrativní obrázek

ZRUŠENO

Sobota 21. března 2020 - 17:00 - Vrátnice

OZVĚNY PIVNÍHO ZAKARPATÍ

S příchodem jara máte na Vrátnici možnost ochutnat atmosféru malého hudebního festivalu a pivní slavnosti v jednom, konaném v horském středisku Pylypets na polonině Boržava každý rok na začátku července.

Můžete se zúčastnit malé přednášky o festivalu a prohlédnout si fotky, ochutnat pilsner 12,5° vařenou českým sládkem v pivovaru Kant v ukrajinském Rivnu, a nakonec si můžete zatancovat u cimbálové muziky Pazúr.

Tož přijďte :)

Vstupné dobrovolné.

Více informací o festivalu
https://www.facebook.com/pivnizakarpati
https://pivnizakarpati.cz/
https://www.ticketon.cz/6086-pivni-zakarpati/


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino