Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM ZÁŘÍ 2018

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 7. září 2018 - 19:00 - Vrátnice

CESCHI, SERENGETI, ANDY THE DOORBUM (USA), CTIB

19:00 Andy the Doorbum
19:45 Serengeti
20:45 Ctib
21:30 Ceschi Ramos

Ceschi - folk / rap / hip hop - New Heaven, USA, Fake Four, Inc.

Ceschi, jeden z bratrů Ramosů, kteří založili vydavatelství Fake Four (Bleubird, Astronautalis, Sole) se po nedobrovolné odmlce strávené v americkém vězení vrátil začátkem roku 2015 s nádhernou deskou „Broken Bone Ballads“, v níž svým charismatickým způsobem propojuje prvky rapu, R&B a folkrockového písničkářství. Sám na pódiu, s kytarou a beaty. V T klubu zahrál fenomenální koncert, který si určitě všichni pamatují a během té doby prošmejdil česká klubová i festivalová pódia a stal se doslova miláčkem publika.

Ctib - freak elektro písničky - Rožnov p/R

Místního barda snad není třeba více představovat.

Serengeti - rap / hip hop - Chicago, USA, Anticon, Joyful Noise

Serengeti (vl. jménem David Cohn) je solitér, výrazný básník a rapper-vypravěč a ve své tvorbě prozkoumává nízké i vysoké intelektuální i emocionální úrovně. Jednou ho můžete slyšet jako melancholického básníka, podruhé jako sebejistého protřelého kamioňáka, který pod vousy skrývá radu pro každou situaci. A na každé desce chicagského mistra slova najdete něco jiného. A nejen v textech, spolupracoval s kolektivem labelu Anticon, Son Luxem a Sufjanem Stevensem, s výstředním Polyphonicem a taky s folktronickým multiinstrumentalistou Sicker Manem z Německa. Kdo z těch dvou je vlastně normální a kdo to v hlavě nemá v pořádku? To posuďte sami.

Andy the Doorbum - performance / folk noir - Charlotte, USA, Fake Four, Inc.

Andy the Doorbum předvádí těžko uchopitelnou hudbu, pohybující se v mezích někde od folku k elektronice. Svá konceptuální vystoupení navíc umocňuje představením, kde je středobodem hudebníkova maska. Vše probíhá přesně podle Andyho hesla: "Svět je válka, Umění je zbraň. Tvoř nebo zemři." Po koncertě většina návštěvníků odchází uhranuta tím co právě viděla, slyšela a zažila. Potvrzeno vlastní zkušeností pořadatelů.

Klub Vrátnice se nachází na adrese 1. máje 1000.

Vstupné do 6. 9. 170 Kč v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 7. 8. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.

video


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 12. září 2018 - 20:00 - Vrátnice

NECROT (USA), BLUES FOR THE RED SUN (CZ)

Americký death metal se členy Acephalix, Saviours a Atrament na společném koncertě s doom metalem z Holešova a Petržalky.

20:00 Blues For The Redsun
21:00 Necrot

Necrot jsou deatmetalovým triem z Oaklandu (to je v Kalifornii). Vznikli v roce 2011, nahráli několik demáčů, kompilaček a jedno album "Blood Offerings", které vyšlo na Tankcrimes records. V setavě najdeme bývalé či současné členy Acephalix, Vastum, Saviors, Rude, and Mortuous. Kapela právem patří mezi nejrespektovanější deathové formace scény v oblasti Bay Area.

Blues For The Red Sun o sobě píšou takto: nic zvláštního...chtěli jsme hrát pomalou hudbu, tak jsme začali. pomalu to bude pět let co hrajeme. od ambient/sludge plného zpětných vazeb, se tak nějak prokousáváme k tomu co by jsme chtěli hrát...někteří z nás už s podobnou hudbou zkušenosti mají, někteří vůbec...podobnost názvu s názvem desky od Kyüss není čistě náhodná, ale na to co hrajeme to má, myslím jenom nepatrný vliv, hledat za tím nějakou přehnanou podobnost by byl čirý nerozum, tohle je úplně o něčem jiném (poslechni muziku), uvidíme, jakým směrem se budou věci vyvíjet a na tom se nic nemění ani v roce 2017, byť jsme opět změnili sestavu.

Klub Vrátnice se nachází na adrese 1. máje 1000.

Vstupné do 11. 9. 150 Kč, v den koncertu 180 Kč. Předprodej v T klubu, TIC  nebo online.


ilustrativní obrázek

Čtvrtek 27. září 2018 - 18:00 - Vrátnice

1. HUDEBNÍ MARMELÁDA V KAVÁRNĚ VRÁTNICE

jam/improvizace

Chillout s bicími, basou, kytarou a syntezátorem.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino