Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM LISTOPAD 2018

ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 1. listopadu 2018 - 20:00 - Vrátnice

SLAM POETRY

Tak jako rituální totem vprostřed prérie stojí mikrofon zaklesnut ve stojanu uprostřed podia. Napětí by se dalo krájet, šňůra si ani nedovolí sebemíň se pohnout.

Jeden po druhém přistupují mistři slova připraveni do posledního rýmu bojovat o vítězství v nervy drásajícím klání. Publikum se nechává uhranout, rozesmát, rozplakat, dojmout - stejně tak může při sebemenším náznaku chyby a tuctovitosti soutěžícího nemilosrdně vypískat.

Nějak takhle

Vítěz může být jen jeden. A rozhodne o něm porota složená z Vás, diváků!

VYSTOUPÍ:
Dr. Filipitch (mistr ČR 2017)
Anatol Svahilec (mistr ČR 2014)
Ondřej Hrabal (slovácký slamový věrozvěst)
Tukan (MG 42 nabíjený slovem!)

Vpustné:
100 CZK


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Úterý 6. listopadu 2018 - 19:30 - Vrátnice

HONZA HRUBÝ 70

Vstupenky online jsou vyprodány, poslední dvě je možno koupit pouze na pokladně T klubu.

V akustickém triu se zpěvákem, klávesistou a kytaristou Ondřejem Fenclem (m.j. 5P Luboše Pospíšila, Marsyas, Vl.Merta, Schodiště...) a fenomenálním hráčem na keltskou harfu Seanem Barrym (m.j. Lenka Filipová, Irish Dew...) představí matador českého bigbítu Honza Hrubý průřez svou bohatou kariérou - mišíkovky, prokopovky, mertovky, kukulínovky, skotské instrumentálky... anebo třeba irské balady v uhrančivém podání Seana Barryho či autorské písně Ondřeje Fencla. Barevný večer plný překvapení a nestárnoucích písní (Večernice, Funebráci, Bitva o Karlův most, 20 deka duše...) provázaný smyčcovými tahy nezmara Hrubého, který slaví 70, ale na pódiu je to pořád mladý kluk.

Úprava sálu na sezení bez místenek. Omezená kapacita.

Vstupné do 5. 11. 250 Kč v den koncertu 300 Kč. Předprodej od 4. 9. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.

video


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 10. listopadu 2018 - 19:30 - Vrátnice

MIDI LIDI, ONRY OZZBORN (USA)

Elektropopová kapela usídlená v Brně vystoupí po dlouhé době opět v Rožnově. Midi Lidi, na první pohled líbiví, skrývají ve svém nitru i temné pocity a jejich texty patří rozhodně k tomu zajímavějšímu, co se povaluje v českých vodách. Na koncertech se na pódiu dokáží odvázat ještě více, než jejich fanynky a fanoušci. Před nimi vystoupí nesmírně zajímavý rapper z USA Onry Ozzborn.

Vstupné do 9. 11. 200 Kč v den koncertu 250 Kč. Předprodej od 25. 9. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.

detaily | videa

Onry Ozzborn (vlastním jménem Michael Martinez) je producent a rapper z Farmingtonu v Novém Mexiku. Aktuálně žije a působí v Seattlu. V roce 2002 vydal spolu s Oldominion Emcee Barfly album "Polarity" který Pitchfork ocenil 8,3 b. z 10. Nezaměnitelný zvuk zachycuje atmosféru hip-hopu v industriální americe. Na dalších albech spolupracoval s interprety jako Aesop Rock, Sleep, Mr. Lif, P.O.S, Slug, and Busdriver. Jeho styl lze popsat jako alternativní hip-hop, místy energický, místy depresivní a místy indie. Pokud máte rádi "špinavější" verzi hudby jakou dělá Astronautalis, na koncertě Onryho Ozborna si přijdete na své.

Elektropopová kapela Midi Lidi vznikla v roce 2006 na troskách seskupení Krásný Stěhovák Gerard & Sexuální nábytek ve složení Petr Marek (zpěv, elektronika, klávesy), Markéta Lisá (zpěv, elektronika, klávesy, saxofon), Prokop Holoubek (zpěv, bicí, klávesy, klarinet, kytara) a vizuální umělci Filip Cenek, Magdalena Hrubá, Jiří Havlíček a Jan Šrámek (aka VJ Kolouch), vytvářející koncertní videoprojekce, obaly alb a plakáty. V roce 2007 Midi Lidi vydali album "Čekání na robota" u brněnského labelu X production. Album bylo nominováno na cenu Anděl 2007. Díky úspěchu alba u české a slovenské kritiky i u posluchačů začala kapela často koncertovat. V roce 2009 začali Midi Lidi pracovat na novém albu a zároveň hudbě k filmu "Protektor" (r. Marek Najbrt).

Alba "Protektor" (soundtrack, Negativ) a "Hastrmans, Tatrmans & Bubáks" (Xproduction/ Malárie) vyšla jen měsíc po sobě na podzim roku 2009. Midi Lidi za soundtrack obdrželi filmovou cenu Český Lev, za desku "Hastrmans, Tatrmans & Bubáks" byli opět nominováni na cenu Anděl a vydali se na "Bubáks tour" čítající přes 70 koncertů. V roce 2010 vytvořili hudbu k divadelním představení "Krajina se zbraní" (Dejvické divadlo) a "Ubu se baví" (Divadlo na Zábradlí), k filmům "Český mír" (r. Klusák/Remunda - Cena české filmové kritiky za hudbu) a "HeartBeat 3D" (r. Jan Němec) a zahráli si ve filmu "Marijine" v režii Aleše a Željky Sukových.

Po vydání třetího alba "Operace "Kindigo!"" v roce 2011 se skupina rozrostla o Tomáše Kelara (bicí, zpěv, elektronika, klávesy - ex-Mountaineers, autor hudby pro kapelu Čoko Voko) a dva vizuální umělce: Roman Přikryl (Fiordmoss) a Tereza Rullerová aka VJ Texa (The Rodina). Markéta Lisá si dala koncertní přestávku. Již nějakou dobu je členem cestovní rodiny zvukař Zbyněk Válka.

V roce 2012 vytvořili Midi Lidi soundtrack k filmu "Polski film" (r. Marek Najbrt), nominovaný na Českého Lva i Cenu české filmové kritiky. Hudba k francouzsko-českému animovanému filmu "Tram" (r. Michaela Pavlátová), postavená na hlavním hudebním motivu "Protektora", získala několik francouzských filmových cen. Mezi roky 2013 a 2014 složili Midi Lidi hudbu k filmu "Pirátské sítě" (r. David Čálek) a spolu s kapelou WWW a Pavlem Fajtem k filmu "Televise bude!" (r. Jan Bušta). Průběžně také hudebně dotváří oblíbený internetový satirický seriál "Kancelář Blaník".

V roce 2016 vydali čtvrté album "Give Masterpiece a Chance!" a vyrazili na "Roh hojnosti doplníme!" tour, kde sestavu doplnila jednak VJka DVDJ NNS, známá jako promotérka kultovní pražské noci KSK a zároveň i zakládající členka Markéta Lisá, která se ke koncertování vrátila po pěti letech.

V roce 2016 vznikly ve spolupráci s Ondřejem Ježkem (OTK) a Mardošou (Tata Bojs) tři písně fiktivní skupiny Sloky pro televizní seriál Svět pod hlavou. V roce 2018 navázala skupina na streamový hit Kancelář Blaník hudbou k celovečernímu filmu Marka Najbrta Prezident Blaník a ve spolupráci s Tomášem Procházkou (Handa Gote, B4, Gurun Gurun) a Ondřejem Ježkem doprovodily temnými country skladbami film Bena Tučka Mars.

Midi Lidi také s oblibou remixují, nejznámějším je remix písně "El Fusilado" skupiny Chumbawamba, která na oplátku zařadila svou verzi písně "Je toho hodně co říct" na své EP "In Memoriam: Margaret Thatcher". Oblíbeným sportem kapely jsou také coververze: k nejoblíbenější se řadí předělávka semaforské písně "Co jsem měl dnes k obědu" s vlastním novým textem o neúspěšném promotérovi nebo komplexní imitace stylu a poetiky Mňágy a Žďorp v písni "Pete Best".

Midi Lidi jsou známí tím, že rádi a často koncertují, odehráli mnoho koncertů v ČR a na Slovensku, ale i v Polsku, Rusku, Anglii, Německu, Španělsku či Chorvatsku. Většinou s ostudou. V Čechách a na Slovensku už patří ke stálicím velkých festivalů.
DISKOGRAFIE

Alba:
2007 Čekání na robota
2009 Hastrmans, Tatrmans & Bubáks
2011 Operace "Kindigo!"
2016 Give Masterpiece a Chance!

Totálně vyčerpávající diskografie zde:

ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 14. listopadu 2018 - 19:30 - Vrátnice

FERAL - FILM O CHARLIE SOUKUPOVI, KOONDA HOLAA - KONCERT

Aktuálně: promítání se zúčastní i Čárlí Soukup. Nepropásněte šanci se s ním osobně setkat.

Dokumentární film Jiřího Holby "Feral" je putováním australskou buší ve stopách undergroundového písničkáře Charlieho Soukupa, který žije v současnosti zcela jiným způsobem života, než jaký by šel předpokládat – je poustevníkem, robinsonem usazeným v buši, kooperujícím s přírodou. V dobrém slova smyslu tedy naplňuje to, co se, mnohdy módně, označuje za „alternativní způsob života“. Ve filmu je tento však zobrazen doopravdy, a to i s možnou odvrácenou stranou, kterou s sebou takováto svoboda nese.
Obsahem díla je hluboká, netradiční metafora lidského údělu a snahy po nalezení osobního smyslu života v konfrontaci s existenciálním ztroskotáním „hlavního hrdiny“ – ovšem s nečekaně optimistickým až humorným vyzněním.
Po filmovém představení vystoupí charismatický písničkář Koonda Holaa, což je hudebni totem  Kamila Krůty z Teplic, kytaristy 2. generace FPB a na krátkou dobu také baskytarista Už Jsme Doma. Jeho styl by se dal nazvat psychedelickým country rockem.


Vstupné do 13. 11. 100 Kč v den koncertu 120 Kč. Předprodej od 16. 10. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 16. listopadu 2018 - 19:30 - Vrátnice

KRYSTYNA DURYS QUARTET - JAZZ SWING (PL)

Krystyna Durys je polská jazzová a swingová zpěvačka, fascinovaná swingovou érou inspirována především dílem královny jazzu – Elly Fitzgerald. Je zpěvačkou s velkou láskou k jazzovým standardům. Byla nominována na Grand Prix sdružení Jazz Lovers (Polsko, 2017). Po vydání svého debutového alba (2016) byla pozvána se svou kapelou na největší jazzový festival na světě – Jáva Jazz festival v Indonésii. S big bandem Rona Kinga (USA) se zúčastnila slavného Baltic Sea Jazz Festival v Dánsku, doma bylo mentorkou na jednom z nejznámějších polských jazzových festivalů - Ladies 'Jazz..
Krystyna začala se zpěvem ve věku sedmi let, v pubertě již navštěvovala jazzové dílny vedené špičkovými polskými jazzovými zpěváky, ale většina jejího hudebního vzdělávání vychází z poslechu nejlepších jazzových a swingových vokalistek jako je Ella Fitgeraldová nebo Sarah Vaughan. Začala spolupracovat s různými jazzovými muzikanty z jejího rodného Trojmiasta (Gdaňsk-Gdynia-Sopot), kteří se zabývali klasickými jazzovými standardy. Do roku 2012 spolupracovala s big bandem Jana Konopa, Swing Orchestrem a později s jazzovou kapelou Take It Easy.
V roce 2013 založila vlastní kapelu, o tři roky později s ní vydala své první CD Tribute to Ladies of Jazz. Největší polské jazzové hvězdy se objevily na albu jako zvláštní hosté, takže album má krásné aranže a odpíchnutě svěží sound. Shromáždilo úžasné recenze, které kapele otevřely cestu jak k posluchačům, tak jazzovým pořadatelům po celém Polsku. Deska byla nominována jako jeden z pěti polských „jazzových alb roku 2016 v Jazz Press“ a nominována v kategorii“ album roku 2016 v Jazz Top“.

Krystyna Durys – zpěv

Igor Nowicki – el. nebo ak. piano

Marcin Grabowski – kontrabas

Adam Zagrodzki – bicí


Vstupné do 15. 11. 220 Kč v den koncertu 260 Kč. Předprodej od 16. 10. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 23. listopadu 2018 - 19:30 - Vrátnice

POVODÍ OHŘE, PRACH (SK), STERN

19:30  P R A C H
20:15  S T E R N
21:00  P O V O D Í   O H Ř E

Ještě pořád se vám stýská? Už toho není třeba, příchází čtveřice rockerů ze západních Čech. Přesně takhle to zní, když se do zkušebny zavřou lidi z kapel jako Climatizado, Skupina Štestí, Esgmeq anebo Esazlesa. Fanatická víra, temné charisma!

Povodí Ohře. Kapela, kde se sešli sklepní rock veteráni s chebsko plzeňskou omladinou, ze skříní vytáhli ty nejdelikátnější košile a začli hrát hezky s gustem, tak jak to mají ještěři nejraději. Roots rock, gotické country, heavy blues a kovbojka po česku.

Nálada jak v baru z horšího konce města. Celkem prča, ale taky by mohlo padnout pár facek. Lyricky deska navazuje na předchozí tvorbu Sisiho, kterou dobře známe z Esgmeq nebo Skupiny Štěstí. Kromě vlastních textů se Sisi obrací i k dílu Andreje Rodinova, Zbyňka Hejdy, Blaise Cendrarse anebo osobní korespondecí s basákem Ladislavem Janouškem.

Prach je relativně nová kapela, za kterou se skrývá další alter Ego Daši fon Flaši, temné písničky mu pomáhají prezentovat bývalí členové Coexist a The Klemones. A třetími do party budou domácí Stern.

Vstupné do 22. 11. 100 Kč v den koncertu 120 Kč. Předprodej v T klubu, TIC  nebo online.

detaily


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino