Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM KVĚTEN 2019

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

 

Sobota 4. května 2019 - 19:30 - Vrátnice

NESBITTS INEQUALITY, OTK, DĚTI DEŠTĚ

NESBITT'S INEQUALITY
V novém seskupení se Todd (Wollongong, Unkilled Worker) spojil s hudebníky z OTK a vytvořili kapelu, která čerpá ze starého blues roku a psychedelie, přičemž si zachovává typický kanaďanův projev. „Pěkně temné, a také plné nespoutané energie, pod kterou je místy cítit rabijátský smutek, ne však resignace. Energie je zde totiž tolik, že vše dokáže s přehledem převálcovat – tedy, abychom si rozuměli, Nesbitt je všeho, co chce říct (a co ho zjevně štve) tak plný, že se to z něj valí hlava nehlava (lze-li to tak trochu neobratně napsat). Asi jako když je člověk našlapaný k prasknutí, „ono“ už si to cestu k vyjádření najde. Zní to jako Leonard Cohen na cracku.“ (J. Rauvolf)

OTK
Od sonickejch erupcí k ambientní dokonalosti. Tam všude OTK byli, tam všude doletěli. Nejlepší zvuky katalogu Silver Rocket, nejlepší deska za opaskem. Protiproudy i zrádný mělčiny, Slapy i Mariánskej příkop - hudební prozřetelnost zatím OTK vždycky ochránila a její požehnání i nadále provází cestu týhle výjimečný kapely, která je nejsilnější v těch nejméně očekávanejch souvislostech. Operační základna OTK se totiž obvykle nachází na tom jediným nejistým bodě v celým širokým statickým kosmu. Na něm se rozkročí...

DĚTI DEŠTĚ
Hladová a nebezpečná tlupa na lovu zabijáckejch zvuků. Pravěkej kmen v industriální zóně, dávný společenství kytarovejch smrští. Prostě „chlív mazce“. Děti deště se neohlížejí, Děti deště nekoukají dopředu. Děti deště prožívají velkej třesk s každou vteřinou a jejich drátama svázaný krevní pouto řve do celýho světa: tenhle zvuk MAKÁ. Jehly, špičky, sochory a kůly temný továrny, pulsující rytmem divokýho večírku. Hard fucking rock z hloubi neznámý galaxie. A dejte si pozor: když jde o rodinu, neznají bratra. Momentálně dokončují novou desku, opět na Silver Rocket, která by měla být na koncertě k dostání.

Vstupné do 3. 5. 120 Kč, v den koncertu 150 Kč.
Předprodej  v T klubu, TIC  nebo online.

video


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 10. května 2019 - 20:00 - Vrátnice

LENKA DUSILOVÁ - SÓLO

Lenka Dusilová, šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl, není zvyklá stagnovat a opakovat se. Na scéně je aktivní od šestnácti let, kdy na sebe strhla pozornost svojí energií, prožitkem a výtečným vokálem. Na přelomu milénia patřila ke skutečným hvězdám českého poprockového mainstreamu. Ze středního proudu hudební zábavy se ale v letech osobního zrání rozhodla odejít k osobnějšímu, vrstevnatějšímu stylu. Stal se z ní mimořádný úkaz české hudební scény, kdy z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků.
Nedávno na sebe Lenka upozornila velice úspěšným turné s Ivou Bittovou a Monikou Načevou nazvané SPOLU.
Pro svůj osobitý vokál je hostem na řadě desek a koncertů předních muzikantů české scény. Je též součástí multižánrového projektu divadelního uskupení Spitfire Company, se kterým absolvovala evropské turné s představením One Step Before the Fall, jež získalo i jednu z nejprestižnějších tanečních cen Herald Angel Award.

Koncert je na stání.

Vstupné do 9. 5. 280 Kč v den koncertu 320 Kč. Předprodej od 9. 4. v T klubu, TIC  nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 15. května 2019 - 19:00 - Vrátnice

MILOŠ MEIER - DRUMMING SYNDROME

Bubenický virtuos Miloš Meier - i tak by se dal nazvat bubeník, který se svoji bubenickou show Drumming Syndrome oslovuje čím dál větší publikum všech věkových kategorií a žánrových odvětvích. 

Člen metalových Dymytry, české Supergroup (Pavlíček, Střihavka, Dragoun, ...), či nově bubeník sólové kapely fenomenálního kytaristy Guse G. (ex-Ozzy Osbourne, Firewind), přijede s touto svoji bubenickou one-man show v rámci svého DS tour 2019. Toto vystoupení představuje nejen na českých pódiích, ale taky často na prestižních hudebních a bubenických akcích po celém světě, jako byly třeba bubenické festivaly v Holandsku, Španělsku, či Rusku, Meinl Drum Festivaly v Německu a Polsku, nebo obří Seoul Drum Festival v Jižní Korei.
 V programu bubenické show Drumming Syndrome hraje Miloš Meier spoustu bubenických sól, skladby speciálně složené pro tento projekt, osobitě upravené známé filmové soundtracky a také další novinky a překvapení určené pro toto turné. Vrcholem vystoupení je čtyřiceti-minutový set složený ze světových rockových a metalových hitů. V průběhu programu dojde i na Milošovo vyprávění o jeho zkušenostech na domácí i zahraniční scéně, o vybavení, které používá a také na veřejnou diskuzi v uvolněném a zábavném pojetí. Součástí téměř dvou a půl hodinové show je promítání krátkých dokumentů z jeho bubenických cest. Milošovo extrémní energické bubnování a vysoká hráčská technická dovednost dává vystoupení jedinečný a originální zážitek.

Vstupné s místenkou (na sezení v prvních 4 řadách) 250 Kč, na stání v zadní části sálu 200 Kč. Předprodej od 26. 3. 2019 v T klubu, TIC  nebo online. Při online nákupu kombinace vstupenek (tzn. na sezení i na stání) vyberte nejdříve ty na sezení. Omezená kapacita.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 16. května 2019 - 17:30 - Vrátnice

ZPÍVÁME "Z POHÁDKY DO POHÁDKY"

Zveme vás na pohádkový podvečer u klavíru v prostorách klubu Vrátnice. Zazpívame písne více i méně známé. Zpívat budou děti menší i větší a těšit se můžete i na malé občerstvení.

Akci pořádáme ve spolupráci se ZUŠ Rožnov p/R.

Dobrovolné vstupné.


ilustrativní obrázek

Pátek 17. května 2019 - 19:30 - Vrátnice

4. HUDEBNÍ MARMELÁDA

Další setkání hudebníků za účelem improvizace a jammování přímo v kavárně. Zváni jsou všichni a přidat se může každý!

Vstupné dobrovolné.

Pořádá Rožnovská kavárna s.r.o.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 23. května 2019 - 19:00 - Vrátnice

FELICIÍ RUMUNSKEM A UKRAJINOU

Klub cestovatelů

Čtyři mladí kluci z Rožnova p. R. se o prázdninách vydali na dobrodružnou cestu po Rumunsku a Ukrajině. Díky tomu, že jsou pro každý bláznivý nápad, si říkají Hecaři. Nasedli do své staré žluté felicie a vyrazili na 3300 km dlouhou cestu východní Evropou. Protože mají rádi překvapení, sbalili si jen ty nejnutnější věci. Během 2 týdnů strávených v takřka neprůjezdném terénu uprostřed rumunských a ukrajinských hor toho zažili opravdu spoustu – tábořili v přírodě, poznali nové lidi různých národností, sem tam se jim něco porouchalo na autě, které se vždy podařilo opravit a výsledkem byla zdárná expedice, která rozhodně nebude poslední. Můžete se těšit na vtipné historky, spoustu jedinečných fotek a vyprávění Jirky, Pavla, Vaška a Toma.

Vstupné dobrovolné.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 24. května 2019 - 20:00 - Vrátnice

KATARZIA SÓLO

Když před lety hudební redaktor Pavel Klusák na svém facebookovém profilu uvedl svůj aktuální objev, do té doby neznámou slovenskou zpěvačku a kytarisku Katarínu Kubošiovou, všichni zbystřili, ale nikdo asi neočekával, jak strmě její sláva poroste a že za pár let bude nucena odvolat klubový koncert v Rožnově p/R kvůli nabídce na vystupování před slavnou francouzkou ZAZ. Je to patrně nejzajímavější slovenská písničkářka současnosti. Tvorba je postavená na silných, až syrových textech a hudebním doprovodu v různých variantách od akustické kytary, kláves, elektroniky, až po živou kapelu.
Na jaře 2018 získala cenu Rádiohead_Awards za nejlepší singl, konkrétně za skladbu Kde sa slzy berú, kterou napsala k filmu Piata loď, oceněném na festivalu Berlinale. V březnu 2018 složila spolu s producentem Pjonim hudbu a texty k představení Antigona ve Slovenskom národnom divadle. Tyto skladby s politickým laděním vyšly v říjnu na stejnojmenném albu. Na podzim 2018 získalo ocenění Dosky za najlepší scénickou hudbu sezóny a Cenu Tatrabanky za hudbu v kategorii Mladý tvorca. Ve stejnou dobu se zúčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Berlíne, a i na základě tohoto konkursu vystoupí letos na nejprestižnějším elektronickém festivalu v Evropě - Sonar Barcelona.
U nás vystoupí sama, hrát bude na kytaru a klávesy a stejně jako před dvěma lety v Téčku.

Vstupenky na sezení s místenkou do 23. 5. 220 Kč, v den koncertu 250 Kč.  Předprodej od 23. 4. v T klubu, TIC  nebo online. Omezená kapacita.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino