Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM LISTOPAD 2019

ilustrativní obrázek

Čtvrtek 7. listopadu 2019 - 17:00 - Vrátnice

SLAVNOSTNÍ UDĚLENÍ CENY STAROSTY MĚSTA A CENY MĚSTA ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 2019

Ve čtvrtek 7. listopadu udělí město Rožnov pod Radhoštěm Cenu města a Cenu starosty města 2019. Slavnostní předávání se uskuteční v klubu Vrátnice v budově bývalého ředitelství podniku Tesla. Program v klubu Vrátnice, během kterého budou obě ceny uděleny, začíná v 17 hodin. Ve stejný den dříve odpoledne (od 13 hodin) se koná komentovaná prohlídka současného provozu firmy ON Semiconductor (nutná rezervace účasti na e-mailu: tereza.foukalova@roznov.cz).      


ilustrativní obrázek

Pátek 8. listopadu 2019 - 20:00 - Vrátnice

Pentagramček, Jakub Tichý

Pentagramček - veselá brnkačka pre všetky osoby s dostatkom nadhľadu.

Jakub Tichý - freakfolk z Freadku Meastku

Akustický koncert v café baru Vrátnice.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 9. listopadu 2019 - 19:30 - Vrátnice

NYLON JAIL, MIDNIGHT SWIMMERS (UK) , SIMIA SAPIENS (CH)

Kapela Nylon Jail vznikla v roce 2011 jako dvojice Jirák/Vičík. Časem nabrali další muzikanty. V roce 2013 vydali debutové album My Heart Soars Like A Hawk na labelu Indies Scope, získali cenu Vinyla a byli nominováni na cenu Anděl.

V roce 2015 na krátko ukončili činnost a v roce 2017 se opět vrátili na scénu jako dvojice J+V prostřednictvím série singlů podpořených videoklipy, které tvoří základní materiál aktuálního alba Irreversible Changes u nového labelu Červený kůň. Oslovili nové hudebníky a opět vystupují a to v sestavě Jiří Jirák - zpěv, Roman Vičík - kytara, Antonín Dlapa - druhá kytara, Matěj Černý - baskytara, Klára Böhmová - bicí.

http://nylonjail.org/

Spřízněná kapela MIDNIGHT SWIMMERS (UK, s kořeny v Olomouci) hraje indie-rock a pěkně jim to šlape.

https://midnightswimmers.bandcamp.com

Třetím vystupujícím budou švýcaři Simia Sapiens, kteří se pohybují v podobných vodách, místy pomalu, místy rychle, rockově s metalovým a stonerovým feelingem.

https://www.simiasapiens.ch/home

Vstupné: do 8. 11. 170 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej od 8. 10. v sídle T klubu, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 13. listopadu 2019 - 19:00 - Vrátnice

STARÝMI AUTY DO MONGOLSKA

Dvě stará auta technicky stěží technicky způsobilá k jízdě. Tři strojaři bez pudu sebezáchovy, zato s dalekými sny. Jedna medička, která je musí udržet při životě a nohama na zemi. Dva a půl měsíce na cestě, 13 států, 25 tisíc kilometrů. Přeplněné tržnice v Íránu, liduprázdné mongolské stepi, hořící brána do pekel v Turkmenistánu i výšková nemoc v Pamíru. Nevšední příhody, které s cestovkou nezažijete, ze zemí, které stojí za návštěvu.

Vstupné dobrovolné.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 14. listopadu 2019 - 20:00 - Vrátnice

KIAP, NÁRODNÍ DIVADLO (JAZZ NORSKO/CZ)

Trio Kiap hraje hudbu energickou a extrovertní , čerpá inspiraci z americké jazzové avantgardy, rocku , metalu i evropské vážné hudby. Melodicky neotřelé kompozice ve spojení s rockovou expresivitou, bezprostřední interakcí a improvizací vytváří projekt, který je na norské scéně vyjímečný a i díky tomu si za tři roky existence kapela vydobila na této scéně slušné postavení.

Těleso vystoupilo na festivalech a koncertech v Norsku, Holandsku, Dánsku, Polsku, Slovensku, České Republice a Japonsku. V roce 2016 skupina vydala debutové eponymní album u vydavatelství Hevhetia, v letošním roce vyšlo album druhé s hostujících německým saxofonistou a klarinetistou Frankem Gratkowskim.

Sestava:
Magnus S. Eide / bicí
Michal Wroblewski / altový saxofon
Magnus J. Grimnes / elektrická kytara

Předskakovat bude Národní divadlo v nové sestavě:
Jiří Štěpán / basa
Lukáš Fojtík aka Forest / bicí
Marek Tragan / akustická kytara

Improvizace, free jazz, občas trocha noisu. Hrát vždycky trochu jinak a nebát se dělat chyby, to je o co tu běží. A hledání hranic.

Vstupné s místenkou: do 13. 11. 170 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej od 8. 10. v sídle T klubu, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 15. listopadu 2019 - 19:00 - Vrátnice

POSLOUCHEJ

Promítání nového filmu režisérů a scénáristů Davida Laňky a Martina Müllera s Kristýnou Maléřovou-Podzimkovou v hlavní roli. Po filmu proběhne beseda s režiséry a Kristýnou Maléřovou-Podzimkovou.

Snímek vypráví příběh mladého páru, který vyráží na výlet, aby jejich vztahu dodali novou energii, protože se zdá, že už se vyčerpal a spěje k zániku. Dívka má navíc silné podezření, že jí je partner nevěrný, ale nemá pro to důkazy. Partnerovo koketní chování vůči jiným ženám ji v tom však utvrzuje. Během cesty, kdy její partner spí, uslyší v autě hlas a jak se záhy ukáže, jde o hlas mužovy milenky. Ta se dokonce dívce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá daleko hrůznější tajemství, než jsou občasné zálety? Jak ubíhají kilometry, atmosféra houstne a ve chvíli, kdy dívka záhadu rozluští, jí začne jít o život.

nevhodné pro děti do 12 let • vstupné 80 Kč • délka filmu 85 minut

Předprodej v sídle T klubu, v TIC nebo online od 31. 10. od 10:00.

trailer


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 20. listopadu 2019 - 19:00 - Vrátnice

PKM - THE SHADOWS REVIVAL

Původně parta muzikantů, hrajících pro radost sobě a pro pobavení svých kamarádů, např. u příležitosti narozenin, nebo jen tak v hospůdce, nebo na zahrádce. Repertoár tvořily hlavně bigbítové a raně rockové skladby z 60. let, tak jak se v té době hrávaly na zábavách a tzv. čajích. Na základě zájmu publika (a hlavně pamětníků těchto akcí) postupně přicházely i nabídky na veřejná vystoupení. V současnosti skupina PKM působí na koncertních akcích regionálního významu, hlavně na Kroměřížsku a na Zlínsku.

Vstupné pouze na místě 99 Kč. Uspořádání sálu na sezení bez místenek.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 21. listopadu 2019 - 19:00 - Vrátnice

JIŘÍ ČERNÝ – HLASY SAMETOVÉ REVOLUCE

Poslechový pořad o hudebních osobnostech, které se podílely na listopadových událostech v roce 1989. Publicista zakazovaný komunistickými vládci se stal jakýmsi tiskovým mluvčím Sametové revoluce. Byl to on, kdo na Václavském náměstí uvedl Martu Kubišovou, aby zazpívala "Motlitbu pro Martu" a o pár dní později na tiskové konferenci Občanského fóra oznámil rezignaci komunistických pohlavárů. Jeho autentické vzpomínky zabrousí i do nehudebních vod a společně si připomeneme listopadovou euforii a společně můžeme podiskutovat, jak se očekávání života ve svobodné společnosti splnila.

Vstupné s místenkou: 130 Kč, studenti: 60 Kč pouze na místě. Předprodej od 15. 10. 2019 v sídle T klubu, v TIC nebo online. Od stejného data je možná také třídenní rezervace, a to pouze online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 23. listopadu 2019 - 20:00 - Vrátnice

THANX, TELESA OHNEPAL

Koncert dvou hardcorepunk kapel z Prahy a Kladna.

Kapelu ThANX založila v srpnu roku 2014 parta ostřílených muzikantů, známých z řad zásadních pražských hardcore, punkových a alternativních skupin. Vydali dvě split desky, vlastním nákladem již vyprodaný split 10" se skupinou Třetí stupeň tortury a v loňském roce na Malárie records split LP s TELESA OHNEPAL, kladenským hardcorepunkem, s nimiž sdílejí bubeníka a tento koncertní výjezd.
Sestava
Kytara, zpěv - Josef Pepa Hřeben  (BBP, Zikkurat, Krásné nové stroje, Babalet ...)
Bicí - Marcel Suk - bicí (Telesa Ohnepal)
Baskytara - Jan Choroba Štěpánek - basa (Pod Černý vrch a další...)

Vstupné: do 22. 11. 120 Kč, v den akce 150 Kč. Předprodej od 22. 10. v sídle T klubu, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 30. listopadu 2019 - 19:00 - Vrátnice

IMPROLIGA

Improvizační divadlo v režii Valounů. Soupeřit přijedou Olivy z Olomouce.

Vstupné do 29. 11. 80 Kč, v den představení 100 Kč.
Předprodej od 29. 10. 2019 v T klubu, TIC  nebo online.

Pro ty, co se s pojmem improliga ještě nesetkali, Wikipedie vysvětluje:

Zápas je podoba divadelní improvizace založená na převzetí rámce hokejových zápasů. Princip byl vytvořen koncem 70. let ve frankofonním Québecu. V Česku se první zápasy začaly hrát po roce 2000.

Herci (hráči) jsou po čtyřech rozděleni do dvou soupeřících týmů. Pravidlem bývá zastoupení obou pohlaví, věk není rozhodující. Zápas řídí postava rozhodčího a jeho dva pomocníci. Rozhodčí losuje témata od diváků, začíná a ukončuje jednotlivé improvizace a píská hráčům fauly, kterých se během improvizace dopustí. Představením provází konferenciér.

Publikum dotváří improvizaci nejen svými tématy, ale i navozuje atmosféru sportovního utkání. Fandí jednomu či druhému týmu. V této formě jsou improvizace dlouhé od 1 do 5 minut, takže by se daly nazvat scénkami či někdy skeči. Pro každou improvizaci rozhodčí vybírá kategorii. Což znamená soubor pravidel, v rámci kterých se hráči musí držet (při poetické mluví jen ve verších, v kategorii červená knihovna zase děj připomíná zapletenou telenovelu, atd.). Pravidla jednotlivých kategorií má za úkol vysvětlovat konferenciér. Po každé dílčí scénce publikum hlasuje pomocí dvou barevných kartiček, kdy jedna barva odpovídá jednomu z týmů, který z nich byl lepší, více zapojil do improvizace nebo jen lépe pobavil.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino