Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM BŘEZEN 2020

ilustrativní obrázek

Čtvrtek 5. března 2020 - 20:00 - Vrátnice

SLAM POETRY EXHIBICE NA VRÁTNICI V

Performativní žánr přednesu autorské poezie. Už popáté v kulturním rybníčku pod Radhoštěm. Žádné kostýmy. Ani rekvizity. Vlastní text. Nebo improvizace. Dojetí! Smích? Dekadence?!

Slam!!!

Třeba takhle
https://www.youtube.com/watch?v=3g99VobBmHE

V Rožnově už popáté, z toho podruhé v rozšířené sestavě!

VYSTOUPÍ:
MIŠO KRAKOVSKÝ (úřadující !MISTR! Slovenska 2019)
ANATOL SVAHILEC (mistr ČR 2014)
POGO (ostravský finalista mistrovství 2019)
VIKTOR HANAČÍK (žonglér s formou, tématem i výrazem)
TIM POSTOVIT (poetická ukrajinsko-česká linka)
SUDIČKA (věštcká performativní poezie)

Moderuje:
Anatol Svahilec


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 7. března 2020 - 19:00 - Vrátnice

VLADIVOJNA LA CHIA & 4TRIO

Vladivojna La Chia je výrazná, nezaměnitelná autorka, zpěvačka, textařka, producentka a skladatelka filmové a divadelní hudby.

Vladivojna se svým 4Triem hraje průřez toho nejzajímavějšího ze své tvorby. Tzn. písně ze sólových alb, z filmů a divadelních představení, písně z repertoáru metalového Vladivojska v akustickém hávu, část programu z recitálu 8 hlav šílenství, to vše zpestřeno nějakou tou Vladibajkou či improvizací na humra. Expresivní zážitek s výraznou katarzí.

Vstupné s místenkou (na sezení v prvních 4 řadách) 260 Kč, na stání v zadní části sálu 240 Kč. Předprodej od 4. 2. 2020 v sídle T klubu, TIC  nebo online. Při online nákupu kombinace vstupenek (tzn. na sezení i na stání) vyberte nejdříve ty na sezení.

videa


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 12. března 2020 - 19:00 - Vrátnice

BARBORA POLÁŠKOVÁ: PO STOPÁCH DOKONALOSTI – JAPONSKÉ HONŠÚ

Dva týdny strávené v jarním Japonsku – to byl nejúžasnější cestovatelský zážitek mého života, splněný sen. Tato vzdálená a izolovaná země je pro mě synonymem dokonalosti a krásy. Žádná jiná se nemůže pyšnit takovou čistotou, pořádkem, dochvilností, důrazem na vkus a jednoduchost, vytříbenou kuchyní, zdvořilostí svých obyvatel, úctou k tradici, přírodě a památkám jako právě Země vycházejícího slunce. Od návratu z cest po Japonsku už uběhly téměř dva roky, ale dojmy jsou stále živé a netrpělivost a chuť k příští cestě roste…

Vstupné dobrovolné.

PARTNER POŘADU


ilustrativní obrázek

ZRUŠENO

Dobrý den,

 s velkou lítostí Vám oznamuji, že nemohu kvůli viru přijet na Slovensko a do Rožnova pod Radhoštěm, kde jsem měl v době mezi 15. a 20. březnem s Vámi domluvenou návštěvu s přednáškou a diskuzí. Nebojím se ani tak vlastní nákazy, jako různých nejistot a bezpečnosních opatření a cestovních či organizačních komplikací, které by skoro jistě nastaly. Dovoluji si Vám poslat tenhle mail takhle kolektivně, poněvadž bych velmi rád k Vám přijel a již s Vámi domluvenou akci provedl hned, jak nám to virus, příslušné orgány a naše agendy a časové plány dovolí. Napíši Vám všem znovu, jakmile uvidím z mé strany možnost, tu cestu, na kterou jsem se tak těšil, realizovat

Srdečné pozdravy a zůstaňte všichni - i když to není jednoduché – klidní, optimističtí a zdraví.

Michal Arend

Michal Arend

Čtvrtek 19. března 2020 - 19:00 - Vrátnice

HOLOKAUST A POUČENÍ SE Z DĚJIN

„Holokaust a poučení se z dějin. Zážitky, zkušenosti a názory syna dvou přeživších Osvětimi.“

Ve čtvrtek 19. března 2020 v 19:00 nás navštíví sociolog Michal Arend, který se narodil v roce 1949 v Praze dvěma rodičům, kteří jako jedni z mála z početných rodin přežili 2. světovou válku a holokaust. V roce 1968 emigroval Michal s rodiči a sestrou do Švýcarska, kde žije dodnes. Po odchodu do důchodu v roce 2015 navštívil Michal skoro 100 gymnázií a jiných středních škol v ČR, na Slovensku, v Německu a ve Švýcarsku. Ve stejných zemích a navíc v USA realizoval také okolo 20 veřejných přednášek.
Přibližně 30 minutová přednáška v naší kavárně začne vyprávěním o tom, co zažili jeho prarodiče a rodiče před, během a bezprostředně po konci 2. světové války. Na tuto minulost bude navazovat vyprávění o zážitcích rodiny Arendových během poválečného československého komunistického režimu a po emigraci celé rodiny v roce 1968.
V následující diskuzi Vám rád zodpoví všechny Vaše dotazy v diskuzi o současném významu a následcích historických událostí, krizí a zlomů v ČR, na Slovensku a v jiných jemu známých evropských zemích.


ilustrativní obrázek

ZRUŠENO

Sobota 21. března 2020 - 17:00 - Vrátnice

OZVĚNY PIVNÍHO ZAKARPATÍ

S příchodem jara máte na Vrátnici možnost ochutnat atmosféru malého hudebního festivalu a pivní slavnosti v jednom, konaném v horském středisku Pylypets na polonině Boržava každý rok na začátku července.

Můžete se zúčastnit malé přednášky o festivalu a prohlédnout si fotky, ochutnat pilsner 12,5° vařenou českým sládkem v pivovaru Kant v ukrajinském Rivnu, a nakonec si můžete zatancovat u cimbálové muziky Pazúr.

Tož přijďte :)

Vstupné dobrovolné.

Více informací o festivalu
https://www.facebook.com/pivnizakarpati
https://pivnizakarpati.cz/
https://www.ticketon.cz/6086-pivni-zakarpati/


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

ZRUŠENO

Peníze za zakoupené vstupenky obdržíte v sídle T klubu – kulturní agentury, 1. máje 1000, Rožnov pod Radhoštěm nebo po dohodě na bankovní účet - v tom případě pište na ekonomicke@tka.cz.

Středa 25. března 2020 - 19:00 - Vrátnice

JUNE COCÓ /D/, MOONSHYE /CZ/

Německá klubová hvězda June Cocó na několik měsíců opustila svou kapelu a vydala se na sólovou dráhu. Právě v této podobě, jen sama za klavírem, si umělkyně, o níž se mluví ve spojitosti s Amandou Palmer, Sufjanem Stevensem nebo Kate Bush, poprvé podmanila české publikum, když vystoupila jako speciální host kapely Zvíře jménem Podzim ve vyprodaném Paláci Akropolis. Nyní June Cocó vydala své sólové album Fantasies & Fine Lines, s nímž se na jaře 2020 vrátí na česká pódia.

Moonshye je původem beskydská zpěvačka, kytaristka a textařka, která se  poprvé představila v roce 2017 v polské Lodži, kde v současnosti působí. Tvoří hudební poezii v rozmanitých podobách – od prostých písní k vrstevnatým skladbám. Na koncertech se doprovází na kytaru a loop station. Nyní připravuje ve spolupráci se studiem Rustical Records svou debutovou desku, má vyjít v letošním roce.

Vstupné s místenkou do 24. března: 200 Kč, v den koncertu: 240 Kč.
Předprodej od 8:30 dne 25. 2. 2020 v sídle T klubu, TIC  nebo online.

video


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino