Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM ZÁŘÍ 2021

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 4. září 2021 - 20:00 - Vrátnice

KUF, Hmat

Mišmaš stylů berlínské kapely od hip hopu přes funk po D'n'B vše s jazzovým základem a silným elektronickým zvukem.

Z domácí scény je podpoří neúnavný vsetínský hudební hledač Ferák v duu Hmat s Radimem Hyklem.

Vstupné 150 Kč pouze na místě.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 10. září 2021 - 17:00 - Vrátnice a přilehlé prostory

Valašské zkušebny 5

Dnes už tradiční přehlídka místních hudebních spolků se uskuteční na "tesláckém" náměstí a v přilehlém klubu Vrátnice. Letos zahrají ME2D, Perly sviním, Backfliping Dog, Národní divadlo, Extaaze, Ronjam, Undertow a vzácným hostem budou Už jsme doma.

17:00 – 17:45 Ronjam –  Pódium
18:00 – 18:30 ME2D – Vrátnice
18:45 – 19:20  Perly sviním - Pódium
19:50 – 20:30 BFD - Vrátnice
20:45 – 21:45 UJD - Pódium
22:00 – 22:30 Národní divadlo - Vrátnice
22:45 – 23:15 Extaaze –  Pódium
23:15 – 23:45 Undertow – Vrátnice

Vstupné 100 Kč. Předprodej od 24. 8. 2021 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Akce je spolufinancována Zlínským krajem a proběhne dle platných hygienických opatření.

Už jsme doma

Jak v České republice, tak v zahraničí není podobná hudba, jakou UJD hraje, k nalezení. Je divoká, naléhavá, zároveň kompozičně náročná, do detailu propracovaná s nadčasovými texty. Typický je zvuk trubky, sbory, neuvěřitelné tempo a živá vystoupení, která oplývají silnou energií. Snad i proto jejich publikum s nimi nestárne.


Ač se pro neznalce může zdát jejich hudba chaotická, náhodně poskládaná či improvizovaná, opak je pravdou. V jejich hudbě záleží na každém tónu, detailu, na kázni kapely a podobně jako v symfonickém orchestru hrají muzikanti podle partitury. Nedílným rukopisem kapely je i vizuální stránka, kterou obstarává výtvarník a nehrající člen Martin Velíšek.
Kapela Už jsme doma vznikla v Teplicích v roce 1985. Na české scéně patřili a patří do rodiny skupin jako Psí vojáci, Dunaj, Dybbuk či Krásné nové stroje. Před Listopadem byli totalitním systémem dotlačeni téměř do ilegality, víceméně bez možnosti legálně hrát na veřejnosti nebo nahrávat desky. Po Listopadu však záhy pronikli především díky své sofistikované originalitě, píli a vůli, do evropských klubů a vzápětí až na severoamerický kontinent a do Japonska, kde slavili a stále slaví úspěch při pravidelném koncertování.
Kapela často podniká výpravy do dalších oblastí umění – hudba k animovaným filmům (večerníček Krysáci; Fimfárum – za hudbu byl Míra Wanek nominován na Českého lva), divadlu (Ex-divadlo Zvolen, Minor, atd.).


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 16. září 2021 - 19:00 - Vrátnice

Duende

Kapela Duende osciluje od latinsko-americké hudby a flamenca přes fusion až po jazz-popové skladby. Jejich tři studiová alba jsou důkazem velkého autorsko-interpretačního rozpětí a jsou opřena o výrazné osobnosti současné hudební scény.  Autorem hudby je kytarista Tomislav Zvardoň, který si přizval ke spolupráci v Duende peruánské hudebníky Carlo Zegarru a Vlado Ulricha, jež tvoří kompaktní celek, doplněný ještě o pianistu Kryštofa Pobořila a baskytaristu Jaroslava Janka. Výsledný zvuk je podpořen osobitým pěveckým výrazem zpěvačky Veroniky Diamantové. Duende oslovuje posluchače nejen skvělou interpretací vlastních písní a hravostí v improvizacích, ale především nezaměnitelným zvukem i pestrým repertoárem. Aktuálním albem je nahrávka ,,Garden of me" jež vyšla na labelu Warner music v roce 2017.

Tomislav Zvardoň, kytara
Carlo Zegarra, perkuse
Veronika Diamantová, zpěv
Kryštof Pobořil, piano
Jaroslav Janek, basa

Akce probíhá v rámci cyklu koncertů Blues & Jazz notes, který během roku 2021 představí v klubu Vrátnice hudebníky žánrů blues a jazz. Tuto série pěti eventů podpořilo finanční dotací Ministerstvo kultury.

Vstupné 250 Kč. Předprodej od 10. 8. 2021 (8:30) v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 17. září 2021 - 20:00 - Vrátnice

Innoxia Corpora, Aran Satan, Antisocial Skills

Přijďte včas, pražští Slováci hrají krátké sety..

20:15 Antisocial Skills
21:00 Innoxia Corpora
22:00 Aran Satan

"Na počátku byl punk. A taky slovo. A punk odjakživa potřebuje slova, který jsou namířený přímo k cíli, jinak není úplnej. A je úplně jedno, jakou mají slova formu. Rožnovský legendy v přímým propletení všech údů se Satanem. Obě strany mince mají co říct, tak poslouchejte. Split je posvátnej, na věky věků."

Takto vydavatelství Silver Rocket annoncovalo vydání společné desky Innoxia Corpora / Aran Satan "Stigma". Spojení, které se právě ve Vrátnici aktivovalo zpečetíme společným koncertem. A přidáme ještě jednu hardcore lahůdku - v Praze usazenou slovenskou formaci Antisocial Skills.

Vstupné v předprodeji 120 Kč v den koncertu 150 Kč. Předprodej v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 24. září 2021 - 20:00 - Vrátnice

Amelie Siba, Billow

Amelie Siba je mladá (osmnáctiletá) písničkářka z Prahy, která patří mezi novou generaci na scéně takového českého popu, který se inspiruje současnými trendy a snaží se pojem „pop“ očistit od normalizačního nánosu.

V květnu 2020 nabídla posluchačům svou první desku Dye my hair, kterou si sama nahrála a vydala. Album je intimní zpovědí pojednávající o dospívání, vztahu sám k sobě i k ostatním. Rok 2020 končil v pozitivní náladě a to hlavně díky dvěma nominacím na ceny Vinyla, proměněné nominaci na cenu Apollo a je nakonec i úspěch v Cenách Anděl za alternativní a elektronickou hudbu.
Amelie nelení, v průběhu jara 2021 vydala novinku When is our time, která ukazuje její další hudební směrování. EP vyvolává pocit blízkosti stejně, jako dosavadní tvorba písničkářky. Najdeme na něm však i singly s elektronickými beaty a tanečním nádechem.

Billow se v Rožnově ukázali už na jedné z vernisáží, kde všechny uhranuli. Jejich třetí deska, která stále čeká na vinylovou verzi (zatím vyšla pouze kazeta) byla takříkajíc zlomová, kapela se našla a vyloženě jim to sedí.  Tříčlennou kapela Billow hraje atmosférický dreampop který by se dal přirovnat k tvorbě starých kapel vydavatelství 4AD jako byli Cocteau Twins či Dead Can Dance. Jemné pohlazení, které má potenciál zahloubit se svými melodiemi ve vašich mozcích.

Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč, na stání 200 Kč. Předprodej od 7. 9.. 2021 od 8:30 online, v sídle T klubu a v TIC.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.

Cyklus ŽENY V HUDBĚ podpořilo Ministerstvo kultury.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pondělí 27. září 2021 - 20:00 - Vrátnice

AF BAND

Nedostalo se na Vás posledně s lístky? Nevadí, 27.9. zahraje AF BAND další koncert na rožnovské Vrátnici! Vy, kteří jste minulý koncert stihli, si přijďte poslechnout další neotřelé songy. V úterý máme navíc svátek, tak můžeme směle připít všem Vaškům.

Sestava:

Adam Fuska
Tomáš Fábry
Jiří Růčka
Vašek Hudeček
Ondřej Růčka

Vstupné v předprodeji 120 Kč v den koncertu 150 Kč. Předprodej od 7. 9. 2021 od 8:30 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino