Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM ŘÍJEN 2021

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 1. října 2021 - 20:00 - Vrátnice

Ctib, Císařpancíř, Fvck Kvlt

20:00 Císařpancíř

20:45 Ctib

21:45 FVCK KVLT

Pokud by existoval žánr disco punk, Ctib by byl pravděpodobně jeho vlajkovou lodí. V elektronickém kabátku svádí jeho skladby spíše k tanečním krokům, stačilo by ale nahradit zvuky linoucí se z repráků klasickým punkovým trojobalem kytara-basa-bicí, a bylo by zaděláno na divoké pogo. Jeho první velká sólová deska Kampak?!  s celkem třinácti songy vyšlo jako dvanáctipalcové LP 10. září u brněnského labelu Kabinet Records a na tomto koncertě ho takříkajíc pokřtíme na domácí scéně.

Původně avizované kapely Pack AD a Labasheeda nevystoupí, koncept se překlopil do minipřehlídky jednočlenných projektů. Pražský Císařpancíř je rapové alterego Honzi Majera (Nusle Soud System, Gh€ttobla$ter). Jsou pro něj typické jedovaté texty, špinavé beaty a vysoká míra nihilismu.

Fvck_Kvlt alias Denis Bango (též The Wilderness) je výrazným jménem na aktuální rapové scéně. Rozhodl se vydat cestou hypnagogického, temného trapu. Skrze rap se mu obsahově i formálně pracuje s textem a sděluje poselství, neveselé vize současné světa.

Vstupné v předprodeji 120 Kč v den koncertu 150 Kč. Předprodej od 21. 9. v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Úterý 5. října 2021 - 19:00 - Vrátnice

ZRUŠENO PKM - parta kroměřížských muzikantů

Vzhledem k autonehodě jednoho muzikanta je koncert zrušený. Až bude v pořádku, koncert proběhne v jiném termínu.

Původně parta muzikantů, hrajících pro radost sobě a pro pobavení svých kamarádů, např. u příležitosti narozenin, nebo jen tak v hospůdce, nebo na zahrádce. Repertoár tvořily hlavně bigbítové a raně rockové skladby z 60. let, tak jak se v té době hrávaly na zábavách a tzv. čajích. Na základě zájmu publika (a hlavně pamětníků těchto akcí) postupně přicházely i nabídky na veřejná vystoupení. V současnosti skupina PKM působí na koncertních akcích regionálního významu, hlavně na Kroměřížsku a na Zlínsku.

Vstupné pouze na místě 99 Kč. Uspořádání sálu na sezení bez místenek.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 8. října 2021 - 20:00 - Vrátnice

Marian 333 Tour, Stopa

Marian 333 společně s hostem, kapelou Stopa, vystoupí v rámci svého tour v Rožnově pod Radhoštěm.  Můžete se těšit na spustu zábavy, muziky a hlavně pořádnou porci rocku.

Hudební klub Vrátnice, ožije a vy můžete být u toho a společně s kapelami si užít obrovskou show a atmosféru.

Akci pořádá Agentura VeGr

Předprodej vstupenek za 100 Kč zde, na místě 150 Kč.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 13. října 2021 - 19:00 - Vrátnice

TRIPlay (CZ)

(Jan Uvíra - klávesy, Kryštof Tomeček - kytara, Marek Urbánek- bicí)

TRIPlay je progresívní projekt, jehož repertoár je tvořen převážně autorskými skladbami všech členů. Nepřehlédnutelný klávesista, frýdeckomístecký rodák Jan Uvira, je již několik let členem kapely Laca Decziho.
Právě pracují na nové desce a je možné, že ji stihnout natočit do podzimu.

Vstupné na sezení: 250 Kč. Předprodej od 31. 8. 2020 od 8:30 online, v sídle T klubu a v TIC.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Úterý 19. října 2021 - 20:00 - Vrátnice

Helen Money (USA), Emma Acs (DK)

Pod pseudonymem Helen Money se skrývá Alison Chesley, klasicky vystudovaná cellistka, jejíž stopy najdeme na albech Mono, Anthrax, Broken Social Scene nebo Russian Circles. V roce 2015 vydala společné album se zpěvačkou Jarboe (Swans) a hned o rok později vyšlo na labelu Thrill Jockey její vysoce osobní album Become Zero. Skladby na něj byly napsané bezprostředně po smrti Alisoniných obou rodičů, v roli hostů se na něm objevují bubeník Jason Roeder (Neurosis) a pianistka Rachel Grimes. Loni vydala album Atomic. Koncerty Helen jsou typické instrumentálními eskapádami hudebních nápadů, dokáže lavírovat mezi zasněnou i hlučnou atmosférou.
Na evropském turné, které má v Česku zastávky v Praze a Rožnově p/R, jí sekunduje dánská zpěvačka Emma Acs se svou kapelou. Její tvorbu bychom mohli zařadit do kategorie podivné písničkářství, nebo třeba indie rock. Když jí posloucháte, jako byste slyšeli normální rádiovou skladbu, ale je tam navíc špetka psychedelie, temnoty a tajemství.  Ve své tvorbě čerpá z odkazu kvalitní rockové hudby minulosti a dokáže všemu dát moderní háv, takže se nejedná o žádné retro, ale poctivou a originální muzikanstkou jízdu. Oproti dřívější písničkovější tvorbě na novém EP velmi zajímavě pracuje se zkreslenými saxofony a smyčcovými pasážemi s elektrotrapovými referencemi. Lyricky pak čerpá ze středověkých témat, jako jsou např. hony na čarodějnice.
Na koncertě ve Vrátnici můžete potkat dvě silné osobnosti jako další skládanku letošního cyklu „Ženy v hudbě“, který finančně podpořilo Ministerstvo kultury.

Vstupné v předprodeji 200 Kč v den koncertu 250 Kč. Předprodej od 21. 9. v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.

Emma Acs:


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 20. října 2021 - 19:00 - Vrátnice

Jay Delver

(Jakub Urbánek klavír/saxofon, zpěv, Vít Kraválek - basa, Matěj Štefík-  bicí,
Vít Beneš - kytara, Pavel Vaněk – klávesy)

Okouzlující melodické linie ve složitých strukturách jemně balancujících na hraně jazzu, funky, popu a rocku. Jay Delver tvoří svou hudbu s velkým důrazem na detail a přináší do hry ztracené umění skládání písní. Vítěz soutěže Mladí ladí jazz 2020.

Vstupné na stání: 250 Kč. Předprodej od 31. 8. 2020 od 8:30 online, v sídle T klubu a v TIC.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázek

Sobota 23. října 2021 - 18:00 - Vrátnice

SMRŠŤ 2 - PURNAMA / NAHUM / PAČESS ....

Po víc než roce si můžete vychutnat pořádný nářez na pódiu Vrátnice!

Pořadí:
19:00 SEE YOU DIE - punk/HC, Uherský Ostroh
20:00 CRANIAL CARNAGE - technical death metal nářez, Uherský OstrohCRANIAL CARNAGE
21:00 PAČESS - black metal, LulečPačess
22:00 NAHUM - death/thrash, OstravaNahum
23:00 PURNAMA - death/black, TurnovPurnama

Vstupné bude pouze na místě 200,-

Pořádá Rožnovská kavárna aka Bar Vrátnice


ilustrativní obrázek

Úterý 26. října 2021 - 19:00 - Vrátnice

Merta - Hrubý - Fencl

Základní kámen českého písničkářství, sedmdesátník Vladimír Merta, fenomenální folrockový houslista Honza Hrubý a klavírista a kytarista Ondřej Fencl (s nímž V.M. v posledních letech hojně spolupracuje) pokračují v koncertování napříč republikou.

Hlavní postavou je bezesporu veterán Merta, který nedávnými alby Domilováno (2013) a Imagena (2014) nebo třeba aktuálním Popelnicovým románem (2020) znovu dokázal, že ještě nepatří do starého železa a má co říct nejen skrz své dávné hymny. Právě tyto kultovní songy ze 70. a 80. let jsou ovšem základem současného playlistu. Zazní  Astrolog, Omamná květina, Chtít chytit vítr, Vzdálené výstřely, K pětadvaceti, Začouzené sklíčko, Harmonie … doprovázené střídavě klavírem a druhou kytarou.

Nápad vykrystalizoval z nenadálého hudebního setkání, vlastně z omylu. „Ondřej napsal email, že by mi rád poslal desku jeho kapely Hromosvod. Já si ho s někým spletl a odpověděl jsem: přijď večer do Kaštanu, mám tam koncert, přidej se,“ vzpomíná Merta na iniciační zážitek z jara 2011. „Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně.“ Nadšeně přijaté vystoupení pak vyústilo do dlouhodobější spolupráce, ke které se v roce 2014 spontánně přidal houslista Jan Hrubý.

Vstupné na sezení s místenkou: 330 Kč. Předprodej od 21. 9. 2021 od 8:30 online, v sídle T klubu a v TIC.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázek

Čtvrtek 28. října 2021 - 18:00 - Vrátnice

KONTINENT II - FESTIVAL V KLUBU

Nálož místní mladé krve opět po dvou letech ????
Loňský rok nám bohužel nevyšel nicméně letos to bude nářez. Pod rouškou začínající noci se vám představí jak známé tváře, tak interpreti, jež vám možná budou zcela neznámí.
součástí horečného večera bude také výstava mladých Rožnovských fotografů.
---------------------------------------------
THE GREX
Kucí z Valmezu, kteří chtějí muziku posunout zase o kus dál, a hlavně do toho dát všechno. Borci již hrají nějaký ten pátek, proto jste je mohli zaslechnout třeba na 4. Valašských zkušebnách přede dvěma lety. Žánrově se pohubují mezi pop-rockem, často však také zavítají do bluesu.
https://www.facebook.com/thegrexband/?ref=page_internal
 
VČERA BYLO POZDĚ
Když jsem se jich zeptal, že jak by se popsali, tak mi bylo jednoznačně řečeno.
Valašský punk. Nahlas!
 
SPASM AND DEATH
Český undergroundový hardrockový garage band, zplozen z těch nejvytříbenějších kapel maesterov, jakých tahle skupina mohla mít. Jako už se stalo naší tradicí hrát jednou za rok, tak opět přicházíme ukázat náš Um v podobě osobitého metloše.
https://www.facebook.com/SPASMANDDEATH
 
BOLEHLAV
Spojení dubstepového beatu a nekompromisně řezané kytary dává vznik našlapanému electro-metalu, hudbě jako neurotická porucha. Jeho texty jsou oholeny až na samotnou podstatu slov a nejdůležitějších sdělení. Tento projekt Michala Milka vám pod rouškou temnoty přijde způsobit opravdové trauma.
https://www.bolehlav.net/
 
Své myšlenkové pochody a přechody přijdou představit tři nadějné autorky. Áňa, Marky a Nela. Přijďte si poslechnout trochy té poezie a podpořit tak naší mladou literární scénu.
Napříč celým festivalem proběhne výstava třech rožnovských fotografů. Tato omladina vám tak nabídne pohled skrze hledáčky do jejich světa. Výstava Thomase Majera, Jardy Maléře a Marie Lázničkové potrvá nadále i po skončení festivalu.

Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino