Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM LEDEN 2022

ilustrativní obrázek

Čtvrtek 13. ledna 2022 - 19:00 - Vrátnice

Michal Štěpánek: Libanon - země hor, cedrů a uprchlíků

"Na malém území ohraničeném Středozemním mořem, Sýrií a Izraelem se zvedají hory, po zemi jsou roztroušeny starobylé památky, servíruje se zde uznávaná kuchyně a nábožensky se jedná o velice koncentrovaný pel-mel… Nablýskaná metropole Bejrút, famózní město Tripolis, část LMT (Lebanon Mountain Trail), starodávný Byblos, Baalbek a poklidné město Zahlé jsou jen letmou ochutnávkou toho, co tato destinace nabízí. Blízkovýchodní zemi s největším počtem uprchlíků jsem navíc pro jistotu opustil předčasně díky silným protivládním demonstracím." 

Michal Štěpánek

www.stepynacestach.cz     

www.fb.com/stepynacestach

Vstupné dobrovolné.

Přednáška proběhne dle aktuálně platných epidemiologických opatření.

PARTNER POŘADU


ilustrativní obrázek

Středa 19. až neděle 23. ledna 2022 - 20:00 - Vrátnice

Stream AF Band


ilustrativní obrázek

Středa 19. ledna 2022 - 20:00 - Vrátnice

AF Band

Po vánoční pohodě a hromadě spořádaného cukroví Vás neotřelými pop-rockovými hity z 80. a 90. let rozproudí kapela AF Band, která tentokrát jako bonus okoření večer melodiemi několika kultovních filmů a seriálů. Přijďte s námi rozzářit jednu fajn lednovou středu!

Koncert se bude zároveň streamovat, můžete podpořit kapelu nákupem vstupenek v hodnotě 50 Kč zde (aktivní bude do neděle 23. 1.).  Stream si budete moci naladit na Youtube AF Bandu nebo na našem Facebooku.

Sestava:

Adam Fuska
Tomáš Fábry
Jiří Růčka
Vašek Hudeček
Ondřej Růčka

Vstupné na sezení v předprodeji 120 Kč v den koncertu 150 Kč. Předprodej od 4. 1. 2022 od 8:30 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 21. ledna 2022 - 20:00 - Vrátnice

Lucifer efekt, Inspiratio, Včera bylo pozdě

Premiéra nové sestavy domácí punkové kapely, ve které se Lenia vrátila k bicím a staré harcovníky Čárlího a Kečupa vystřídala mladá krev v osobě Míši Hanáčka, jehož poslední instancí byla pražská stonerová formace Baro Chandel. Lucifer efekt, mající na kontě dvě desky a jedno EP, hrají melodický angažovaný punk, ve kterém se objevují rockerské vlivy, což je jen ku prospěchu věci. Precizní muzikantské výkony jsou u rožnovských kapel tohoto ranku již samozřejmostí.

Spolu s nimi zahrají Inspiratio, hardcore - punkový underground ve složení basa, bicí, kytara a dva ženské vokály, jsou z Prahy.

Třetí kapelou bude jedna z nejmladších domácích part Včera bylo pozdě.

Lucifer efekt je kapela starých tváří z Rožnova. To nepotřebuje bližší deskripci. Ale přece jenom: nevyhnutelně rezonuje duch místního Vraha a Telefonu, Co-Ca nebo Uštkni. Personální propojení je jasné, všichni víme, co punkrock způsobí na čtyřiceti, a míň, kilometrech čtverečních. Debutové album "My" album je prostě paráda. Surová a drzá kytara s drzym Andrého vokálem a dívčí zpěv zdatně doplňuje poison idea - přestaň s tou bílou magií! Díky vokálům, vyhrávkám a stavbě některých skladeb mohou některým evokovat kapely jako The Hysterics.

Druhá nahrávka vyšla jako split LP s historickým počinem personálně propojené formace Psi a pokračuje v našlápnuté cestě. Nejnovější EP nahrál protagonista André v podstatě sám, jmenuje se "Demo lice K19" a kromě digitální distribuce skrze oblíbený bandcamp by mělo vyjít na sedmipalcovém vinylu opět u Ultima Ratio records.

André Bhopál – kytara, zpěv

Leňa Fiedlerová - bicí, zpěv

Míša Hanáček - baskytara, zpěv

Vstupné na sezení: předprodej 120 Kč, v den akce 150 Kč. Předprodej od 4. 1. 2022 v sídle T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázek

Středa 26. ledna 2022 - 19:00 - Vrátnice

Libor Šmoldas Organ Trio

Libor Šmoldas Organ Trio vás překvapí přívalem pozitivní energie, s níž hraje vlastní skladby, vycházející nejen z jazzové tradice, ale silně se opírající o blues, funk a soul 60. let. Kytarista Libor Šmoldas si přizval ke spolupráci vynikajícího varhaníka Jakuba Zomera, jehož popularita u českého jazzového publika neustále stoupá, a o generaci staršího Jiřího Slavíčka, jednoho z nejžádanějších bubeníků české scény (Robert Balzar trio, Illustratoshere...). O charakteristický zvuk tria se starají kromě lídrovy kytary a skvěle zvládnutých bicích také autentické varhany Hammond B3, nástroj dobře známý širokému spektru milovníků hudby, avšak v našich zemích málokdy k vidění a slyšení. Připravte se na hodně jazzu, blues, funku a pořádnou dávku spontánní improvizace a radosti.

Libor Šmoldas (1982) je náš přední jazzový
kytarista. Jeho koncertní aktivity zahrnují čtyři kontinenty a světové metropole New York, Washington, Sydney, Peking, V Čechách má na kontě přes dva tisíce klubových koncertů, přední festivaly Pražské Jaro, Prague Proms, Brno Jazz Fest, Bohemia Jazz Fest, Struny Podzimu či Janáčkův Máj a spolupráci s naší komletní jazzovou špičkou včetně například Ondřeje Pivce, Roberta Balzara či Davida Dorůžky. Mezi ocenění, které Libor získal, nechybí cena za nejlepší jazzovou skladbu roku 2014 či Anděl za jazzovou desku roku s Organic Quartetem. Učí na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze a na mezinárodních workshopech v Anglii, Německu, Řecku, Itálii.

Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 4. 1. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino