Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM ÚNOR 2022

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 3. února 2022 - 19:00 - Vrátnice

Never Sol

Navrstvené plochy syntezátorů plné melancholie, snové melodie utopené v tunách reverbu a plný ač křehký sametový vokál. Hudba Never Sol se rozpuští v ambientních zvukových hladinách, ale řeže hluboko pomocí zkreslených a ruchových elementů. Silný vztah k písničkářství, spletité akordické postupy, syntezátory a hlas, to jsou základní kameny tvorby Never Sol. Někdy se její skladby stáčejí do lynchovských teritorií: zaplněné, silné a tajemné : jindy je jejich zvuk otevřený a rezervovaný - jen hlas a pár pečlivě umístěných instrumentálních barev. Ponuře poklidný a elegantně podmanivý. Sólový abient/drone set je založený především na procesovaní vokálu jakožto dalšího nástroje a společně se syntezátory vytváří nekonečné zvukové temné ruchové plochy.

Vstupné na sezení s místenkou 150 Kč. Předprodej od 11. 1. 2021 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Never Sol vydala dvě studiová alba Chamaleo (2018) a Under Quiet (2013). V roce 2014 bylo její debutové album vydáno v celosvětové reedici něměckým experintálním labelem Denovali Records. V posledních letech se Never Sol zůčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Tokiu, koncertuje s elektro-akustickým projetkem Tomáše Dvořáka FLOEX a věnuje se skladbě a sound designu pro současné taneční performance a představení ( Spitfire Company, Markéta Vacovská, TYhle, Dot 504).

Koncert patří do cyklu „Ženy v hudbě“, který finančně podporuje Ministerstvo kultury.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázek

Čtvrtek 10. února 2022 - 20:00 - Vrátnice

SLAM POETRY EXHIBICE

Performativní žánr přednesu autorské poezie. Žádné kostýmy. Ani rekvizity. Vlastní text. Nebo improvizace. Dojetí! Smích? Zhnusení?! A body publika!!!
ANATOL SVAHILEC (mistr ČR 2014, maskot žánru, pulzující recitátor)
RYŠKA RIOT (finalistka MČR 2021, nejskvělejší z Brna/nejchmurnější z Jáchymova)
SAMČO BRAT DÁŽDOVIEK (mistr slamu Slovenska 2018, dáreček programu jakékoli události)
ŘEMŘICH (východočeský postrach všech ráčkujících moderátorů)
a další!


ilustrativní obrázek

Sobota 12. února 2022 - 20:00 - Vrátnice

KONGREX

Dvě valmezácké kapely se spojily, aby společně dobyly rožnovský music club Vrátnice...
Těšíme se na Tebe! ❤️


20:00 Konfuse
21:00 The Grex


Vstupné dobrovolné.
Účast na akci je podmíněna dodržováním platných hygienických opatření! Při vstupu proběhne ověření platnosti certifikátu čtečkou QR kódu.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 19. února 2022 - 20:00 - Vrátnice

Jan Hlucháň, Juhyň Introvert – trio

Jan Hlucháň je písničkář ze samého srdce Valašska, bohém s duší chlapce. V 18ti letech vzal poprvé do ruky kytaru, a už ji nepustil. Jako magnet přitahuje každého, kdo měl tu čest se s ním někdy setkat. Jeho netradiční texty, chytlavé melodie a energie projevu vás chytí u srdce. Po pěkném koncertě v hudebním altánu se představí v Rožnově i v klubové atmosféře. Sekundovat bude Juhyň, další zajímavý písničkář z valmezácké oblasti, autentický od podlahy až na půdu.

Vstupné : předprodej 80 Kč, v den akce 100 Kč. Předprodej v sídle T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 23. února 2022 - 19:00 - Vrátnice

The Sound Pack (Polsko)

Asia Świniarska – zpěv, Kasia Mirowska – zpěv, Gosia Biniek – zpěv, Marcin Wawrzynowicz – zpěv, Bogusław Kaczmar – klávesy
The Sound Pack je jazzové vokální kvarteto, které v roce 2016 založil Marcin Wawrzynowicz. Skupinu tvoří zkušení a uznávaní hudebníci, absolventi a lektoři Jazzových ústavů na hudebních akademiích v Katovicích, Vratislavi a Poznani. Vokalisté jsou výherci různých mezinárodních i polských jazzových soutěží. Jejich portfolia zahrnují vlastní alba i účast na mnoha festivalech jazzové hudby, například: Voicingers, Spotkania Wokalistów Jazzowych w Zamościu, Jazz nad Odrą, Lotos Jazz Festiwal, Lady's Jazz Festiwal, Śląski Festiwal Jazzowy. Green Town of Jazz, Hałda Jazz, “Jazz! Open Mind”.
Myšlenka kvarteta odkazuje na tradici amerických pouličních vokálních souborů swingové éry i na modernější a velmi dobře známé skupiny jako jsou Manhattan Transfer nebo New York Voices. Repertoár skupiny zahrnuje americké jazzové standardy i skladby v polštině, ve vlastních úpravách a pro různé kapely, počínaje kvintetem a konče velkou kapelou. V říjnu 2019 vyšlo kapele první studiové album, nazvané: The Sound Pack "On Air". Sound Pack trvale spolupracují s následujícími hudebníky: Bogusław Kaczmar – klavír, Michał Kapczuk – kontrabas, Przemysław Jarosz – bicí.

Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 18. 1. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázek

Čtvrtek 24. února 2022 - 15:00 - Vrátnice

TAP TAKEOVER VOL. 1

První tap takeover na Vrátnici, aneb představení kompletní nabídky pivovaru společně se sládkem, který bude připraven odpovědět na případné dotazy. Tímto sládkem není nikdo jiný než Rožnovan Richard Vetyška.
Budete mít možnost ochutnat následující piva:
OTTO 10% EPM Světlé výčepní pivo, spodně kvašené, PA, Agnus, Most, Ariana, S189 IBU 35
ALOJZ 11% EPM Světlý ležák, spodně kvašený, PLZ, ŽPČ, Ariana, Agnus, S189,
IBU 33
VINCENT 12% EPM Světlý ležák, spodně kvašený, PLZ, ŽPČ, Ariana, Agnus, S189, IBU 44
ŠVIHÁK LÁZEŇSKÝ APA 13% EPM Světlé silné pivo, svrchně kvašené PLZ, Ariana, Citra, Most, Amarillo, Mosaic, US05, IBU 35
ŠVIHÁK LÁZEŇSKÝ IPL 13% EPM Světlé silné pivo, spodně kvašené, PLZ, Ariana, Citra, Most, Amarillo, Mosaic, S189, IBU 35
LOJZIČKA VIŠŇOVÁ 11% EPM Světlý ovocný ležák, spodně kvašený, PLZ, ŽPČ, Ariana, Agnus, S189, višňový výtažek, IBU 33
ŠVIHÁK LÁZEŇSKÝ SESSION ALE 11% EPM Světlé plné pivo, svrchně kvašené PLZ, Galaxy Fussion, Agnus, US05, IBU 35
ŠVIHÁK LÁZEŇSKÝ SOUR ALE 11% EPM Světlé plné pivo, svrchně kvašené, PLZ, Galaxy, Fussion, Agnus, Philly Sour, IBU 35

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 25. února 2022 - 20:00 - Vrátnice

Thalia Zedek Band, Oswaldovi, Chorobopop

20:15 Chorobopop
21:00 Oswaldovi
22:00 Thalia Zedek Band

Nezaměnitelná, intuitivní hra na kytaru. Hrubý nakřáplý hlas a přirozeně geniální kytarová hra vévodí všem jejím nahrávkám. Thalia Zedek se otevřeně hlásí k lesbické orientaci a její nahrávky popisují mezilidské vztahy, boje s démony, propady i krátké záblesky naděje. Thalia Zedek. Letos 60letá hudebnice z Bostonu odstartovala svou pozoruhodnou dráhu už v 70. letech minulého století a o dekádu později na sebe poprvé výrazněji upozornila coby členka Live Skull nebo Uzi. Spolu s Chrisem Brokawem založila kultovní kvarteto Come, jehož desky na labelech jako Sub Pop, Domino nebo Matador patří k tomu nejzajímavějšímu, co nabídla nezávislá scéna první poloviny 90. let. Současnost ale kromě tria E (které tvoří ještě Gavin McCarthy z Karate a Jason Sanford z Neptune, hráli v Téčku v roce 2017) patří hlavně uskupení Thalia Zedek Band – deska z roku 2021 „Perfect Vision“ vyšla opět na Thrill Jockey, hostuje na ní i violoncellistka Helen Money, kterou jste mohli už ve Vrátnici vidět. Thalia a její spoluhráči představí repertoár z aktuální desky v rámci evropského turné, a jsme rádi, že ji opět můžeme hostit.

Oswaldovi za několik let své existence prošli personálními změnami, které se podepisují také ve vývoji jejich hudby a zvuku. V současnosti působí jako trio: Andrea Rottin (zpěv, kytara, tamburína), Kateřina Malá (zpěv, bicí) a Adam Šťasta (zpěv, baskytara). Zvuk kapely lze popsat jako psychedelický rock s kořeny v americkém blues třicátých let minulého století, ale i v současném tuarežském blues. Další kořeny jejich inspirace prorůstají jihoevropským folkem, přes soundtracky ke spaghetti westernům až k dronovému minimalismu. V současném triu se hutnější zvuk střídá s destabilizačními prvky. Oswaldovi připravují novou desku, kterou nahráli v klubu Underdogs'.

A u takové významné hudební události nesmí chybět domácí hostitel. Role se ujali Chorobopop, kteří představí aktuální program, kde dominují písně z připravované druhé desky.

Vstupné v předprodeji 200 Kč v den koncertu 250 Kč. Předprodej od 25. 1. 2022 v kanceláři T klubu, TIC nebo online. Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino