Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM BŘEZEN 2022

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 3. března 2022 - 19:00 - Vrátnice

Kateřina Karásková: Kde ženy vládnou

Kdo řídí svět? V těchto společnostech ženy! Vydejte se na výpravu do míst, kde jsou za slabší pohlaví považováni muži! 
Poznáte mexické indiánky, které své muže překonávají nejen inteligencí, ale i objemem. V Indonésii prozkoumáte jediný muslimský matriarchát. Vysoko v čínských Himálajích navštívíte etnikum vyznávající volnou lásku. A nakonec se na severovýchodě Indie seznámíte s nenápadným kmenem, jehož muži zoufale bojují za rovnoprávnost. 


O mně 
Kateřina Karásková maluje, píše, cestuje a neustále objevuje. Inspirují ji domorodé kultury, silné ženy i problémy rozvojového světa.  Vystudovala práva, pracovala pro řadu humanitárních organizací a ve volnu zkoumala matriarchální společnosti. Společně s přítelem Simonem Birdem napsali a bohatě sami ilustrovali knihu Kde ženy vládnou. Více o jejích projektech na: www.katerinakaraskova.cz 


ilustrativní obrázek

Pátek 4. března 2022 - 20:00 - Vrátnice

BENEFIČNÍ KONCERT PRO UKRAJINU

Válka je vůl! A sahat na životy nevinných lidí kvůli zvráceným hrám chorých mocipánů je zkrátka SVINSTVO!
Nezmůžeme toho příliš, ale jedno udělat můžeme - poslat finanční prostředky, které budou použity přímo na místě konfliktu na obranné prostředky, jídlo a další potřebné věci. Proto jsme se rozhodli udělat bleskovou akci na podporu lidu válkou sužované země. Přijďte podpořit. Veškerý výtěžek ze vstupného i výdělek na baru (po odečtení nákladů) pošleme komplet na jeden z účtů, které jsou pro tento účel zřízeny.
Za odměnu vám zahrají Ctib, Perly sviním a Včera bylo pozdě. Všem hudebníkům tímto děkujeme!!!


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 9. března 2022 - 19:00 - Vrátnice

Jam session

Free entry !!! (bez vstupného)

House band: Zbyněk Terner, Adam Fuska, Jarda Mikel, Tashunka, Ondra Růčka.

K dispozici jsou mikrofon, komba a bicí

Muzikanti! Nástroje si vemte s sebou...

Jam session je hudební činnost, kdy muzikanti hrají (tj. „jamují“) pomocí improvizace, bez náležité přípravy nebo předem definované aranže. Jam sessiony se často využívají pro účely tvorby nového materiálu, nalezení vhodných aranží, anebo jednoduše jako sociální setkání anebo společné procvičení. Mohou být založeny na existujících skladbách, mohou být volně založeny na dohodnutých postupech, anebo mohou být naprosto improvizační.

Zásadně jde o velmi volné setkání muzikantů a radost z muzicírování v daném okamžiku, jež se nedá opakovat, což je lákavá příležitost pro publikum - býti u toho, když něco vzniká.


ilustrativní obrázek

Čtvrtek 10. března 2022 - 19:00 - Vrátnice

Fojti a Eva Porubová

Hudební skupina vznikla v Poličné u Valašského Meziříčí v roce 2010. Dala si za cíl skládat a hrát vlastní folkrockové písničky inspirované valašským a moravským folklórem. Kapela hraje v nástrojovém složení: akustická kytara, housle, flétna, basa, elektrická kytara, bicí.

Valašská zpěvačka Eva Porubová z Rožnova p. R. dostala do vínku krásný hlas a po rodičích lásku k lidové písničce a tradicím. Je solistkou kapely Polajka a spolupracuje s dalšími známími cimbálovými soubory.

Vstupné na sezení s místenkou 150 Kč. Předprodej od 8. 2. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 23. března 2022 - 19:00 - Vrátnice

Jeff McErlain & band (USA)

  • Jeff Mcerlain – kytary
  • Walter Fischbacher – klávesy
  • Michael Krásný – baskytara
  • Ulf Sticker – bicí

Brooklynský bluesrockový kytarista,vycházející z kořenů hudby Jeffa Becka, Erica Claptona, Eddieho Van Halena. Skladatel, producent a pedagog, je autorem knihy Modern Rock Techniques. 
Na koncertních podiích se objevil se Scottem Hendersonem, Robbenem Fordem, Mattem Schofieldem, Georgem Clintonem, Zakkem Wyldem, Willem Leeem, Hiramem Bullockem, Omarem Hakimem a dalšímu. Jeho hlavním hudebním projektem je instrumentální trio, které pravidelně vystupuje v New Yorku. Pro české turné obsadil svou kapelu opravdu hvězdně, což samo o sobě zaručuje večer plný skvělé muziky !
Jeffovo nejnovější CD „Now“ je výsledkem spolupráce s bluesovou legendou Robbenem Fordem, který také album produkoval. 

Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 22. 2. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 25. března 2022 - 20:00 - Vrátnice

David Pomahač

David Pomahač je křehký písničkář s duší rockera a něžný rocker v roli písničkáře. Skladatel, hudebník a oceňovaný textař, vystoupil počátkem roku 2020 ze stínu známého urban-folkového dua Kieslowski a u Indies Scope vydal své debutové, sólové album Do tmy je daleko. Pokřtít jej stihl poslední den před začátkem lockdownu a dál už to všichni známe… Nicméně na to, že živě se celý rok moc hrát nedalo, deska rozhodně nezapadla a v obrovské konkurenci alb roku 2020 se umístila v první dvacítce celoroční hitparády Velká Sedma Radia 1, v žebříčku nejlepších desek roku 2020 časopisu Full Moon...
Do tmy je daleko představuje soubor zatím nejosobnějších písní Davidovy kariéry a posun v jeho tvorbě, ať už v textech jdoucích na dřeň, či příklonem k elektronice. Svůj podíl na tom má i citlivá produkce Tomáše Havlena (Zvíře jménem podzim, Post-hudba, Spomenik aj.).


David Pomahač založil projekt Bez peří, devět let strávil s legendární ústeckou kapelou Houpací koně, tři roky prožíval večírek doprovodné kapely Xaviera Baumaxy. Rok 2010 dal vzniknout duu Kieslowski. Písně stojící na zvuku kytary, piana, dvou hlasech a Davidových textech si získaly početnou fanouškovskou základnu a naplněné koncerty doma i v zahraničí. Kieslowski byli nominováni na hudební cenu Apollo a zůstaly po nich tři alba a několik EP.

Vstupné : předprodej 170 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej od 22. 2. 2022 v sídle Téčka, TIC nebo online.


ilustrativní obrázek

Pondělí 28. až čtvrtek 31. března 2022 - kinokavárna Vrátnice

Jeden svět 2022

Před dvěma lety otřásla planetou i Jedním světem pandemie. Ve stínu této nečekané aktuálnosti zůstávají věci, které otřásají světem lidských práv a které festival nemůže ignorovat. Stále trvající autoritářský režim v Bělorusku, znovunastolená vojenská diktatura v Barmě, tlak a kriminalizace ruské opozice, ale i ohrožení nezávislého soudnictví v Polsku. Jeden svět nemůže tuto stále se zhoršující situaci lidských práv ve světě přehlížet a nepřitáhnout k ní znovu pozornost. Zvláště ne v roce, kdy Člověka v tísni čeká 30. výročí od založení. Dvacátý čtvrtý ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět proběhne ve 25 městech po celém Česku.

Letošním tématem Cesty svobody jsme chtěli obrátit pozornost na místa, kde se dějí věci, které otřásají světem lidských práv a připomenout, jak je svoboda a demokracie křehká. Netušili jsme, že několik dní před tiskovou konferencí a odhalením celého programu budeme zcela pohlceni Putinovou agresí na Ukrajině.
Domníváme se, že právě nyní je o to více potřeba ukazovat skrze filmové výpovědi a dokumenty místa, kde podobné situace trvají už řadu let a stále neutichají, a jak rychle se některé události mohou dotknout i nás všech. Pokračujeme tak v připravování festivalu, kde napříč programem letošního ročníku najdete příběhy lidí, kteří za svobodu a demokracii neúnavně bojují a dokazují, že aktivní odpor vůči bezpráví má smysl a nikdy nezmizí, ať se děje cokoliv.
Chceme tak ukázat, a ještě více rozpoutat debatu o zhoršující situaci lidských práv ve světě, kterou nemůžeme ignorovat. Kdy jindy, když ne teď... 

Pondělí 28. 3.

18:00 • Mé dětství, má země - 20 let v Afghanistánu

20:00 • Zatracená práce

Úterý 29. 3.

18:00 • Soudci pod tlakem

20:00 • Děti mlhy

Středa 30. 3.

18:00 • Severní proud

Čtvrtek 31. 3.

18:00 • Opouštět Počátky

20:00 • Andělé ze Sindžáru

Vstupné na jednotlivé projekce: 80 Kč

Permanentka na celý festival: 300 Kč

Vstupenky budou k dostání pouze na místě, před jednotlivými projekcemi.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino