Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM DUBEN 2022

ilustrativní obrázek

Pátek 1. dubna 2022 - 20:00 - Vrátnice

Insania

Koncertní turné k čerstvému albu “GRRRotesky”, které vychází 2. 2. 2022 u labelu Smile Music. INSANIA v novém materiálu, který vznikal během posledních 2 let, navazuje na předchozí album “Na počátku byl spam” a na základ silné metalové rytmiky s výraznou elektro-syntezátorovou stopou dál vrství sarkasmy a ironii. Na GRRRoteskách ale tentokrát zachází ještě dál v nadhledu i sebeironii, jak naznačují např. skladby “Narvi svůj testosteron jinam”, “Ses ztrapnil” nebo “Jedeme peklo”. Koncepce nahrávky si hraje s groteskností dějinných událostí, vizuál je pojatý jako gangsta verze grotesek 20. let 20. století. Název alba i turné „GRRRostesty“ je kombinací dvou emocí: pobavení vs. vztek (komiksové grrr), které se budou vzájemně doplňovat na prknech, co znamenají podsvětí!

Vstupné : předprodej 220 Kč, v den akce 260 Kč. Předprodej od 1. 3. v sídle T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Úterý 5. dubna 2022 - 19:00 - kinokavárna Vrátnice

KinoKavárna • C'mon C'mon

Život trochu osamělého rozhlasového novináře Johnnyho (Joaquin Phoenix) se na moment zastaví, když se musí postarat o svého malého a podivínského synovce Jesseho. Společně se vydávají na cestu napříč Spojenými státy. Mezi New Yorkem a New Orleans se rodí nevšední přátelství, které oba ovlivní na celý život. V srdečném a hřejivém rodinném dramatu Mikea Millse exceluje Joaquin Phoenix, který podává tentokrát civilní, ale přesto strhující výkon.

USA, 2021 | hrají J. Phoenix, G. Hoffmann, W. Norman | režie M. Mills
film s titulky • přístupný bez omezení • vstupné 100 Kč • 108 minut

Více o filmu


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 6. dubna 2022 - 19:00 - Vrátnice

Zbyněk Terner – Over My Head

Nová kapela , nový zvuk a skladby swingové éry mnohdy i 90 let staré, zní v moderních aranžích velmi současně.

Zbyněk Terner – zpěv, Jiří Zabystrzan – klávesy, Tomasz Lasota -kytara, Lukáš Mužík – basa, Daniel Olejník – bicí, Zbigniew Kaleta – saxofon.

Vstupné 200 Kč. Předprodej od 1. 3. 2022 v sídle T klubu, TIC nebo online. Koncert je primárně na stání, ale budou k dispozici i židle pro ty, co by si chtěli sednout.


ilustrativní obrázek

Čtvrtek 7. dubna 2022 - 15:00 - Vrátnice

TAPE TAKOVER - DEJF

Přijďte na v pořadí druhý TAP TAKEOVER na Vrátnici, tentokrát s pivovarem Dejf z nedaleké Studénky. Dejfovo pivo bylo jako jeden z prvních svrchňáků na naší rotující pípě a hned se stal stálicí. Tohle pivo je jistota, protože na něm sládek neustále pracuje a neustále vylepšuje už tak nadprůměrně lahodné svrchňáky typu IPA, APA, ABA, sour ales, ale nezaostává ani klasický ležák Vagabund a další počiny
Mezi 16.00 a 19.00 budete moct pokecat se sládkem Davidem Hanzelkou, který na letošní Jarní ceně sládků získal hned dvě první místa.
A na co se můžete těšit?
● Vagabund 11°
● Moon Chéri 14° Sour Ale s višněmi
● Cherry Golden Trip 19° belgický trippel uvařený ve spolupráci s Létajícím bezdomovcem
● Sabbath 16° ABA – 1. místo v Jarní ceně českých sládků 2022
● Aloha 14° Hazy IPA
● Atomico 13° IPA – 1. místo v Jarní ceně českých sládků 2022
● Captain Nemo 14° IPA

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 9. dubna 2022 - 20:00 - Vrátnice

Lyssa, Gnu, Wollongong

GNU (post-noise-hc, Hodkovičky)
WOLLONGONG (emo-noise-rock-core, Jeneč)
LYSSA (swamp-heavy-noise, Vršovice)
----
Kapely z první generace labelu Silver Rocket na jednom pódiu dvacet jedna let poté, co to udělaly poprvé. Back to the Future!

Gnu: Mnohem větší dobrodružství čeká na konci; ne na začátku. Už dlouhejch 25 let v sedle a prach je pořád čerstvej. Nikdo nezná cíl, tím méně Gnu. Jiný než epochální koncerty neexistujou a slabší skladby jsou naprosto neomluvitelný. Příliš dlouhá věčnost, příliš pevnej bod: Gnu jsou pot, co je žízeň. Introvertní mumlání dvou baskytar a stále zářivější kytarový zvuky tmelí jeden z nejlepších bubeníků na Silver Rocket (a to je co říct...). Cesta je stále zajímavější a dálky jsou stále jasnější.

Wollongong: Surovost někdy může bejt očišťující, zvlášť když pod ní objevíte krásný a velký srdce. A strohý riffy v neuvěřitelně hrubě nasekaným balení jsou někdy nejlepším průvodcem po zmateným světě televizních kazatelů, kterejm Wollongong nenápadně zapálili u zadku doutnák. Mapa potu na košili je skladbu od skladby větší a prostor v místnosti se klaustrofobicky zmenšuje. Nakonec už nezbejvá nic než základní pudy rock´n´rollovýho běsnění, ječící kytara - a vy cejtíte štěstí...

Lyssa: Jeden z hlavních důvodů neustávajícího provozu Silver Rocket. Řídí se pachem tvýho těla, protože tvý tělo je pouhou loutkou v rukou zvuku, jehož drtivá síla se ve zlomu let změnila v lákavý bludiště pro skutečný dobrodruhy. V krystalech pradávnýho kosmu sice kdysi existovaly zárodky původních, jedinejch riffů, ale pak se jich surově zmocnila Lyssa a začala drze zkoumat každej jejich detail, načež je s pohrdáním nechala ostatním kapelám a sama postavila něco zcela výjimečnýho. Nejsem žádná nula. Mý poslední slova...

Vstupné : předprodej 200 Kč, v den akce 250 Kč. Předprodej od 11. 1. 2022 v sídle Téčka, TIC nebo online.

V prodeji je zatím 70 vstupenek, druhou polovinu uvolníme dle situace.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázek

Středa 13. dubna 2022 - 19:00 - kinokavárna Vrátnice

KinoKavárna • Heavy Trip

Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že musí příležitosti využít buď teď, nebo nikdy. koncert končí fiaskem a rozpadem, přesto se Impaled Rektum dávají znovu dohromady, ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce „Delta“, aby se dostali na svůj první opravdový koncert.

Finsko, Norsko, 2018 | hrají J. Holopainen, A. Heikkinen, M. Ovaska | režie J. Laatio
film s titulky • nevhodný pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 92 minut

Více o filmu


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 14. dubna 2022 - 19:00 - Vrátnice

Katarzia n5

Na svetle stoja tí, čo sa boja vstúpiť do tmy. Album n5 je introspektívnym pohľadom na pocit z posledných dvoch rokov. Spolu s doskou prichádza na svet aj ďalší elektronický koncert Katarzie se súčasnými producentmi českej a slovenskej klubovej scény a svetlami, ktorá vychádzajú z kombinácie úzkosti doby a estetiky rave parties a divadla.

spev, hudba, text: Katarzia
Ableton Live: Oliver Torr & Jonatán Pastirčák
svetlá a koncept: Tereza Bartůňková, Oliver Torr, Jonatán Pastirčák
zvuk: Jan Mikšátko

Katarzia slovenská producentka, skladateľka a textárka, žijúca v Prahe od roku 2015. Jej texty sú charakteristické otvorene pomenovanými momentmi a príbehmi z našich životov a vzťahov. Má na konte 5 albumov a hrá striedavo sólo, alebo najnovšie s elektronickým projektom n5.

Jedná se o přesunutý koncert z prosince, zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Vstupné s místenkou 280 Kč. Předprodej od 8. 3. 2022 v kanceláři Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázek

Sobota 16. dubna 2022 - 19:30 - Vrátnice

TOČENÉ S RADHOŠTĚM

Přijměte naše srdečné pozvání na nultý ročník besedy u cimbálu Točené s Radhoštěm v Hudebním klubu Vrátnice!
Přijďte ochutnat tu pravou atmosféru valašského folklóru.
Pro všechny zkušené tanečníky, ale i začátečníky, bude připravena valašská škola tance. Můžete se těšit na cimbálovou muziku Radhošť, která zahraje k tanci, zpěvu i poslechu.????????????????????
Těšíme se na všechny, ať už zkušené folkloristy, nebo na ty, co si jenom rádi pustí trochu folklóru do žíly.
Vstupné dobrovolné.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Úterý 19. dubna 2022 - 19:00 - kinokavárna Vrátnice

KinoKavárna • Bod varu

Šéfkuchaři Andymu směna v jeho restauraci ani nezačala, a už nestíhá. Je poslední pátek před Vánoci, a tak si chce fajnové jídlo dopřát snad každý. Hosteska přijala příliš mnoho rezervací, nespokojený kontrolor šmejdí v kuchyni a do toho všeho má dorazit i Andyho mentor, kuchařská ikona, přicházející bez varování, zato s partnerkou, uznávanou food-kritičkou. Hůř snad být nemůže. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná… Britský film s famózním Stephenem Grahamem v hlavní roli se žene kupředu nesmlouvavým tempem práce v gastrobyznysu. Trefný ale bude připadat všem, kterým se pod tíhou profesního stresu někdy zavařila hlava.

Velká Británie, 2021 | hrají S. Graham, H. Walters, J. Flemyng | režie P. Barantini

film s titulky • nevhodný pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 92 minut

Více o filmu


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 20. dubna 2022 - 19:00 - Vrátnice

Václav Koubek duo

Český písničkář a harmonikář, spisovatel, herec, režisér, milovník života, trubadúr, svéráz, vyprávěč, pohádkář, organizátor s jedinečnou schopností nadchnout, člověk!
Do Rožnova přijede v duu klávesistou, kytaristou a zpěvákem Ondřejem Fenclem (Luboš Pospíšil, Vladimír Merta, Marsyas, Jan Hrubý, Schodiště, Hromosvod, Mňága a Žďorp...).

Šlechtic slov a  netemperovaných tónů, rozskřípaná nádhera, plachá vznešenost. Dotýká se středu, ale miluje to na okraji. A navíc: svět nemá podkroví.

www.vaclavkoubek.cz

Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 15. 3. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.


ilustrativní obrázek

Čtvrtek 21. dubna 2022 - 9:00 - Vrátnice

SBÍRKA MATERIÁLNÍ POMOCI PRO UKRAJINU

Materiální pomoc pro aktuálně nejvíce zasažené oblasti Ukrajiny, tedy Buca, Irpin, okolí Kyjeva, Borodianka.

Můžete nosit vaše dary od 9 do 18 do sálu Vrátnice, budou ihned poté odvezeny přímo na Ukrajinu.

AKTUÁLNÍ SEZNAM POTŘEBNÉHO MATERIÁLU
Jídlo: rýže, těstoviny, olej, cukr, sůl, masové konzervy, rybičky, šišky salámu, fazole v konzervě, hrách suchý, pohanka, bulgur, kečup (menší lahve), musli tyčinky, hroznový cukr, chleba, sladkosti pro děti, ovesné vločky, mouka, čaj, káva, jídlo pro malé děti (sunary, přesnídávky apod).
Krmivo pro psy a kočky , svíčky, čelovky, baterky do ruky,zapalovače, baterie AA apod., toaletní papír, pampersky 4, 5, 6, 7, plíny pro dospělé, vlhčené ubrousky, vložky a tampony pro ženy, mýdla, deky a povlečení
Výbava: ZELENÁ lepícípáska (obyčejná na označení), pláštěnky zelené, tmavé bez leskuholínky pánské, boty  –  pro muže, do terénu, ne zimní, 39 a výš, dalekohledy, mono, na jedno oko
GPS sk42,  tablety – velkokapacitní
Medicína: léky na vysoký krevní tlak, léky na zklidnění, neuroly, magnesia, ibalgin, paralen, koldrex, analgetika, antibiotika, léky na astma, masti proti plísni, jód, peroxid vodíku, náplasti, obvazy, léky pro děti, paracetamol, apod., léky na kašel pro děti, komplexní vitaminy/doplňky, turnikety, škrtidla, fixace na končetiny a páteř, obklady na krvácivé rány, pytliky na stomii, jehly na pneumotorax, elteroxin, inzulin


ilustrativní obrázek

Pátek 22. dubna 2022 - 19:00 - Vrátnice

Midi lidi, Koně a prase - vyprodáno

19:30 vstup do sálu

20:00 Koňe a prase

21:00 MIDI LIDI

23:00 DJ Myslivec

Midi lidi, alternativně-elektronická kapela vyráží na odložené jarní tour. V Rožnově jim bude sekundovat taktéž originální kapela Koně a prase z Valmezu.
https://midilidi.com/

Vstupné v předprodeji 320 Kč v den koncertu 360 Kč. Předprodej od 1. 3. v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 27. dubna 2022 - 19:00 - kinokavárna Vrátnice

KinoKavárna • Na cestě

Na první pohled se to zdá jako obyčejný rodinný výlet. Mrzutý otec má nohu v sádře, starší syn neobratně řídí, mladší dělá neúnavně rozruch a matka se snaží rozdílné energie vybalancovat. Jenže zdání klame. Cesta plná rozmíšek, vtípků a úsměvů má zneklidňující směr, o kterém se dozvídáme jen z drobných náznaků. Panah Panahi ve svém debutu mistrovsky kombinuje klasickou roadmovie s tichým, ale naléhavým společenským poselstvím o zemi, kde svoboda často končí hned za okny auta. V intimním portrétu jedné rodiny se spojuje humor, naléhavost, nevtíravá tragika a neobyčejně silné i uvěřitelné charaktery.

Írán, 2021 | hrají H. Majooni, R. Sarlak, P. Panahiha | režie P. Panahi
film s titulky • nevhodný pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 93 minut

Více o filmu


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 28. dubna 2022 - 19:00 - Vrátnice

Mike Ross Band (UK)

Mike Ross (UK) – kytara, zpěv, Matěj Černý (CZ) – baskytara, Klára Böhm (CZ) – bicí
        
Bigbít na bluesových základech! Emotivní hlas a virtuózní kytarová hra.
Šestinásobný držitel British Blues Awards.
    
Mike Ross je britský bluesový, rockový kytarista, skladatel a zpěvák. V současné době žije v Brightonu. Vydal dvě studiová alba, Spindrift (2014) a Jenny Place (2016) a jeden živý záznam "'At The 100 Club'" (2016). Mike píše oduševnělé blues-rockové písně v těch nejlepších tradicích Creedence Clearwater Revival & Dylanova Bandu, hraje na kytaru blues ve stylu připomínajícím Almann Brothers a usiluje o to zpívat jako Otis Redding či Paul Rodgers. Je držitelem několika britských výročních bluesových cen (British Blues Awards) v několika různých kategoriích. Mike bere na koncertech své posluchače na jedinečný a podrobný výlet do „historie dějin blues“, jehož začátek leží v deltě řeky Mississippi na počátku 20. století. Prostě muzikant namočený až po uši v soulu a vytvrzený v blues.

Vstupné s místenkou (na sezení v prvních 4 řadách) 250 Kč, na stání v zadní části sálu 250 Kč.

Předprodej v sídle T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino