Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM ZÁŘÍ 2022

ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 3. září 2022 - 19:00 - Vrátnice

Oficiální after party Vans Shop Riot

Po skejtových závodech se publikum i závodníci sejdou v klubu Vrátnice. Pro všechny zúčastněné zahrají Innoxia Corpora, Antiscial Skills a DJ Vaant. Veřejnost je taky zvána.

ilustrativní obrázek

Pondělí 5. září 2022 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog je vrah řídící se filosofií japonských samurajů. Žije na střeše opuštěné budovy na okraji New Yorku, obklopen svými milovanými holuby. I on, jediný svědek zločinů, se stane pro své chlebodárce nepohodlným. Jako varování pro Doga, padnou za oběť mafiánů jeho nejmilejší holubi. To však byla pro mafii velká chyba...

USA, 1999. Režie: Jim Jarmusch.

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 9. září 2022 - 17:00 - Vrátnice a okolí (venkovní kryté pódium)

Valašské zkušebny #6

17:00 – 17:45 4Dogs – pódium
18:00 – 18:30 Vagaband – Vrátnice
18:45 – 19:20 Chorobopop – pódium
19:30 – 20:00 Undertow – Vrátnice
20:15 – 21:15 Krásné nové stroje - pódium
21:30 – 22:00 Včera bylo pozdě - Vrátnice
22:15 – 23:15 Ananas Beat – pódium
23:15 – 23:45 Konfuse - Vrátnice

Občerstvení vege i nevege, pivo řemeslné i sériové. Káva a limo. Prostě jako dycky. Kupujte vstupenky předem, ušetříte a my nebudeme mít na místě tolik práce s kasírováním.

Vstupné v předprodeji 150 Kč v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 9. 8. v sídle Téčka, v TIC nebo online.

Krásné nové stroje byly založeny v Kutné Hoře v roce 1982 a první oficiální koncert se konal v Kojicích 1. března 1983. V 80. letech patřili k alternativní špičce české rockové scény. Vydali nezávislou audiokazetu „For top“ s Garáží, Laurou a jejími tygry a Dybukem v roce 1987, u Pantonu EP „KNS“ v roce 1988, u Zóny a Bontonu CD „Může hořící sojka zapálit les?“ v roce 1995, na vlastním labelu Siesta CD „Uzenkárna“, CD „Přísně tajné“ v roce 2002 a CD „Nechtěné doteky“ vydané u Indies Happy Trails v roce 2011. Krásné nové stroje na české rockové scéně presentují již 29 koncertních sezón. Je to názor konzistentní a ve své hudební podobě výsostně originální. KNS se stali inspirátory pro mnoho dalších souborů a jejich styl je stále nezaměnitelný.

Přijede i jedna coverová kapela a to ne ledajaká. Členové kapely Ananas beat jsou rockem a taky roky protřelí hudebníci : Pavel Koudelka - Z kopce, Dunaj, BOO, Mňága a Žďorp, Škaredá holka, The Last Number, Krutnava, Aleš Svoboda - Z kopce, Ukulele orchestra jako Brno, Rankyen, Divorced Daddies, Ukulele orchestra jako Brno,  Michal Hanák - B komplex, Lidské Bytosti, Zadáci, José Ivory Rodriguez A-beat, Hlavou dolu,    Petr Ingerle - muzikálový hudebník. A slíbili, že s sebou vezmou zpěváka ze svého LedZepp revivalu  Viktora Frieda a dají s ním pár spešl skladeb.

ilustrativní obrázek

Pondělí 12. září 2022 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Men

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland (Ex Machina, Anihilace) se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů.

Proč tento film: "Každý nový film studia A24 nadšeně vyhlížím, protože jejich tituly jsou vždycky zárukou nevšedního zážitku. Nejinak tomu bylo u nového hororu Men, i navzdory tomu, že hororům jsem nikdy neholdovala. Nebo alespoň tak tomu bylo, než jsem viděla Slunovrat, který ukázal, že horory jdou dělat i jinak a originálně. Stejně jako Ari Aster, i režisér Alex Garland ve svém novém díle překračuje hranice žánru a servíruje plíživě děsivý příběh odehrávající se na okulibém anglickém venkově. Hlavní postavu fantasticky ztvárnila na Oscara nominovaná Jessie Buckley, ale pozornost si určitě zaslouží také multivýkon Roryho Kinneara, který ve filmu ztvárnil hned několik rolí. A to je jen jeden z mnoha nápadů, kterými Garland své vyprávění ozdobil. Můžete se těšit na nezapomenutelnou podívanou, jež nabízí celou řadu čtení a způsobů, jak si ji užít." Jana Trnková, Aerofilms

Velká Británie, 2022.

ilustrativní obrázek

TRUTH & TRAGEDY 

Syroví, zranitelní i provokující, plynule proplouvají mezi styly. Od drsných a přímočarých rytmů až po emotivní balady rozebírající přímé zkušenosti s násilím, traumaty a poválečným odcizením. Kapela byla založena v německém Bambergu v roce 2020.

BLACK ADDER

Staří dobří zmijáci z Valmezu přivezou svůj nekompromisní hc/metal a představí nový materiál, opět je na co se těšit!

AMUSIA

Nová banda složená z ostřílených hudebníků z kapel Uštkni a Aliusterra. Jeden z prvních koncertů vůbec. Přijďte podpořit a nebudete litovat, to můžeme zaručit.

VSTUPENKY ZAKOUPÍTE ZDE: https://www.smsticket.cz/vstupenky/31034-truth-tragedy-black-adder-amusia

ilustrativní obrázek

Pondělí 19. září 2022 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Samotáři

Sedm mladých lidí prožívá v průběhu několika dní události, které radikálně ovlivní jejich budoucí život. Rozhlasový moderátor malého pražského rádia Petr se rozchází se svou dlouholetou přítelkyní Hankou. Tu chce získat pro sebe neurotický doktor Ondřej, který dívku už léta pronásleduje svou vtíravou pozorností. Ondřejova manželka Lenka si však odmítá připustit, že by otec jejích dětí mohl zradit jejich úhledný maloměšťácký život. Do osudů obou dvojic zasáhnou i křehká makedonská barmanka Vesna hledající v Čechách ztraceného otce, cynický manipulátor Robert a oddaný milovník marihuany Jakub. Kontrast k osudům osamělých mladých lidí, kteří se více či méně úspěšně pokoušejí vyznat sami v sobě, tvoří Hančini usedlí rodiče a skupinka japonských turistů toužících poznat "typickou" českou rodinu... Příběhy samotářů uprostřed davu, kteří si připadají bezmocně vláčení zlomyslným osudem uvnitř svých ekonomicky pohodlných životů, vyprávějí autoři v tragikomické poloze

Česká republika, Slovensko, 2000.

ilustrativní obrázek

Sobota 24. září 2022 - 19:00 - Vrátnice

Divadlo Zticha - Single

Sociální průzkumy nastiňují budoucnost, v roce 2050 bude většina lidí žít v partnerství s robotem. Do napohled spokojené domácnosti vstupuje další android a chce se zařadit do pomyslného trojúhelníku.

Délka představení 45 minut bez přestávky.

Hrají: Franta Baláš, Petra Přikrylová, Zdravee, Iveta Karolová
Autor: Marek Baroš

Vstupné na sezení s místenkou v předprodeji 150 Kč v den akce 180 Kč. Předprodej od 30. 8. 2022 v sídle Téčka, v TIC  nebo online.

ilustrativní obrázek

Pondělí 26. září 2022 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Podezřelá

Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie? Park Chan-wook, autor legendárního Oldboye a Komorné, se vrací s mysteriózní detektivní romancí, která vám zamotá hlavu a rozbuší srdce. Pověst dalšího korejského fenoménu po Parazitovi a Hře na oliheň film upevnil ziskem Ceny za nejlepší režii na filmovém festivalu v Cannes.

Jižní Korea, 2022. Hrají: Tang Wei, Park Hae-il, Go Kyung-Pyo. Režie: Chan-wook Park.

Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino