Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM PROSINEC 2022

ilustrativní obrázek

Pondělí 5. prosince 2022 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Zkouška umění

Jak se v 21. století hledá talent? Adéla Komrzý a Tomáš Bojar v observačním dokumentu mapují talentové zkoušky na pražské Akademii výtvarných umění. Na pražské Akademii výtvarných umění probíhají jako každý rok přijímací talentové zkoušky. Film ve třech rozdílných ateliérech sleduje zákulisí náročného úkolu, který stojí před zdejšími pedagogy: jak vybrat ze zástupu uchazečů ty vy- volené, kteří dostanou v dalších letech příležitost formovat ráz výtvarného umění? Jak v této zkoušce obstojí samotní vyučující? Předmětem zkoušky se tak postupně stává umění samotné. A také jeho místo v dnešním zmateném světě. Otázek je celá řada: Pro koho umění vlastně děláme? Stačí dělat věci tak, jak je cítíme? Potřebujeme vědět, kdy tvořil Tiepolo? Dokáže nás dnes vůbec ještě něco pohoršit? Vražda nebo sebevražda? Bisexualita nebo pansexualita? Hovno nebo krev? Co nám to celé řekne o povaze a smyslu umění v dnešní době?

ČR, 2022 | režie A. Komrzý, T. Bojar
nevhodný pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 102 minut


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 9. prosince 2022 - 19:00 - Vrátnice

Pilani Bubu, Moonshye

Pokud dorazíte na koncert Pilani Bubu, Moonshye, dostanete u vchodu stravenku, kterou můžete uplatnit u barového pultu.
???? vstupenky bit.ly/3U50rrV

Na poslední letošním koncertě v rámci cyklu Ženy v hudbě se představí Pilani Bubu
etno-folková zpěvačka z Jihoafrické republiky a Moonshye, křehká písničkářka z Beskyd.

Vstupné s místenkou 250 Kč. Předprodej od 15. 11. 2022 v sídle Téčka, TIC nebo online.

Pilani Bubu je jihoafrická písničkářka, televizní moderátorka a kreativní, nezávislá  umělkyně v žánru současné lidové hudby. Její poslední album „Folklore-Chapter 1“ získalo v rámci „The South Africa Music Awards 2020“ ocenění „Nejlepší jihoafrické album“. Pilani Bubu je jedinečný hlas se soudržným zvukem a stylem spojeným s etnem, soulem, jazzem, folkem a funkem. Její hlas je oduševnělý, ale její hudba je navýsost chytlavá. Je to vypravěčka s příběhem v srdci a vášnivá, ohnivá umělkyně, poháněná svým velkým záměrem: prezentovat africkou lidovou kulturu po celé Africe i Evropě. Pilani sdílí svou vášeň pro hudbu a cestování ráda s místními umělci, takže se pro české turné obklopí domácími hudebníky. Za posledních deset takto ozdobila svou přítomností pódia festivalů a hudebních míst po celém světě: namátkou v Nigérii, Ghaně, Mosambiku, Keni, USA, Francii a Velké Británii.

Slezská zpěvačka a kytaristka Moonshye vloni představila debut Curtain of the Moon. Většin písní z alba vznikla v polské Lodži, filmovém městě netypické krásy a starých továren, které se stalo na několik let zpěvaččiným domovem a inspirací.
  „Kdyby má duše měla být městem, byla by to Lodž. Mám vášeň pro hledání skryté krásy tam, kde by to nikdo nečekal. Písně na Curtain of the Moon jsou právě o tom. I v těch temných místech v životě, v člověku, je možné spatřit  něco krásného.“  Moonshye jste mohli uslyšet na festivalech a v klubech u nás, v Polsku a na Slovensku.  Ve Vrátnici vloni proběhla koncertní premiéra alba v duu s Pavlem Šmídem v rámci streamovaného koncertu. V prosinci se zpevačka do Rožnova pod Radhoštěm vrací a její snové, magické písně uslyšíte v duu s Pavlem Šmídem.
Poslechněte si Garden ve výjimečném provedení s orchestrem a sborem v rámci galavečera udílení ceny Jantar, na kterou bylo album Curtain of the Moon nominováno:


ilustrativní obrázek

Pondělí 12. prosince 2022 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Oběť

Irina (40) je svobodná matka původem z Ukrajiny žijící na českém maloměstě. Pro svého syna Igora (14) by udělala cokoliv. Platí mu tréninky gymnastiky, pomáhá mu se školou a už řadu let se snaží pro oba získat české občanství. Když Irina odjede na několik dní na Ukrajinu, aby si nechala prodloužit víza, Igor zůstává v Čechách sám. Na Ukrajině ji ale zastihne nečekaná zpráva. Igora kdosi surově zbil, leží v umělém spánku a čeká na operaci. Hlavním podezřelým ze zdánlivě bezdůvodného útoku jsou místní Romové, což Igor po probuzení z umělého spánku potvrdí. Irina se rozhodne bojovat za spravedlnost a její boj mobilizuje celou společnost. V mnoha případech ale jednostranně. S rostoucí nenávistí a útoky vůči Romům, se Igor rozhodne mámě říct, co se onu osudnou noc skutečně stalo…

Slovensko, ČR, 2022 | hrají V. Smačeljuk, G. Kuchuk, A. Mihulová | režie M. Blaško
nepřístupný pro děti do 15 let • vstupné 100 Kč • 92 minut


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 17. prosince 2022 - 19:00 - Vrátnice

Stetson 30 let !

Kulatiny oslavíme ve Vrátnici. K tomuto jubileu připravil STETSON nové CD – DAJTE JIM KAPKY ! Soubor založili na podzim 1992 Stařeček Goláňů z pod Radhošťa a Miroslav Vlček. Na svém kontě má skupina zatím 7 vydaných CD. Stetson produkuje hudbu ve stylu boogie, blues and rock’n’roll, čemuž se v odborných kruzích říká jižanský rock.Za dobu třicetileté existence se v kapele vystřídalo spousta muzikantů.

Ve Vrátnici Stetson vystoupí v tomto složení :

Stařeček Goláňů z pod Radhošťa – el.kytara, foukací harmoniky, zpěv    
Miroslav Vlček – bicí, zpěv
Víťa Janírek – el.kytara
Luboš Zalubil – basová kytara, zpěv

STETSON zve všechny fanoušky, příznivce a bývalé spoluhráče!

Vstupné pouze 100 Kč. Předprodej v sídle Téčka, TIC nebo online od 15. 11. A samozřejmě budou vstupenky k dostání i na místě.

Diskografie :

Tož možu,musím - 1995
Boogie z pod Radhošťa – 1998
Cesta do Nového Mexika – 1999
Stetson hill – 2001
Poslední výstřel – 2003
To pravé z Valašska – 2021
Dajte jim kapky ! – 2022

K dotazům - ano, bude možno na koncertě sedět, první půlka sálu bude 32 míst na sezení bez místenek, zbytek publika 68 míst na stání.
V barové části jsou stoly se sezením, pokud byste chtěli rezervaci (3 jsou ž vyblokované), volejte + 420 605 454 086.


ilustrativní obrázek

Pondělí 19. prosince 2022 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Neuvěřitelné, ale pravdivé

Alain a Marie jsou na prohlídce domu na klidném předměstí. Realitní makléř je varuje, že to, co se skrývá ve sklepě, jim obrátí život naruby. Manželé se ohromeni a nadšeni tím, co objeví, rozhodnou nemovitost koupit. Když k nim na večeři přijde Alainův drzý šéf a jeho přítelkyně, pokušení podělit se o neuvěřitelnou (ale pravdivou!) informaci je silné. Marie je však odhodlána udržet ji v tajnosti. Začne být sklepem posedlá a nemůže si pomoci, aby se tam nevydala... Quentin Dupieux, jeden z nejexcentričtějších filmových tvůrců, má zdánlivě nevyčerpatelný zdroj bizarních nápadů, na nichž s komickou genialitou staví. Svým hercům opět velkoryse poskytl příležitost zahrát si nezapomenutelně bizarní postavy. Populární francouzští herci Alain Chabat a Léa Druckerová svými mladistvými výkony přispívají k satirickému diskurzu o lidské posedlosti a propůjčují odpovídající rysy dvojici čelící neobvyklé výzvě. Anaïs Demoustierová ztvárnila promiskuitní mladou ženu s tou správnou dávkou inteligentní lehkosti. A co jiného říci o neokoukaném výkonu Benoîta Magimela, než že je to jednoznačně herec na vrcholu kariéry, který je schopen všeho.

Francie, 2022 | hrají A. Chabat, L. Drucker, B. Magimel | režie Q. Dupieux

film s titulky • nepřístupné pro děti do 15 let • vstupné 100 Kč • 74 minut


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 28. prosince 2022 - 19:00 - Vrátnice

Jam session #4

Sál i kavárna.
Slavíme konec roku hudbou!
Blues, boogie & rock and roll.

Vstup zdarma.

House band: Adam Fuska, Zbyněk Terner, Jarda Mikel, Neky, Tashunka.

K dispozici jsou mikrofon, komba a bicí, muzikanti nástroje s sebou.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino