Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Valašské zkušebny #7

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 8. září 2023 - 17:00 - Vrátnice a okolí (venkovní kryté pódium)

Valašské zkušebny #7

Letos zahrají kapely Bulletproof Puppets, Karel Jura trio, Uko Ješita, CHVM, Garage & Tony Ducháček, Soma, Jan Hlucháň a Občan Trhan.

Občerstvení vege i nevege, pivo řemeslné i sériové. Káva a limo. Prostě jako dycky. Kupujte vstupenky předem, ušetříte a my nebudeme mít na místě tolik práce s kasírováním.

Vstupné v předprodeji 150 Kč v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 15. 8. v sídle Téčka, v TIC nebo online.

Akce probíhá pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Ing. Radima Holiše.

17:00 – 17:45    Bulletproof Puppets – Pódium
18:00 – 18:30    Uko Ješita – Vrátnice
18:45 – 19:20    Karel Jura trio – Pódium
19:30 – 20:00    Jan Hlucháň – Vrátnice  
20:15 – 21:15    Garage & Tony Ducháček – Pódium
21:30 – 22:00    Sóma – Vrátnice
22:15 – 23:00    CHVM – Pódium    
23:15 – 23:45    Občan Trhan – Vrátnice

Garage & Tony Ducháček

Sestava: Tony Ducháček, Jan Macháček, David Fikrle, Honzík Pokorný, René Starhon

Historie této legendární pražské rockové kapely sahá až do roku 1979, kdy byla založena basákem Ivo Pospíšilem přímo v jedné garáži na pražském předměstí v Klukovicích. V průběhu 80.let Garage (tehdy pod názvem Garáž) patřila k nové generaci mladých nezávislých kapel inspirovaných punkem, postpunkem, pub rockem a novou vlnou.

Zatímco starší generace českých undergroundových kapel (Plastic People of the Universe, DG 307) vytvářela ponuřejší skladby inspirované Frankem Zappou, The Fugs, Velvet undergroundem, Captainem Beefheartem, minimalistickou a experimentální klasickou hudbou, nová generace kapel, reprezentovaná Garage byla více přímým rock and rollem. Skupině nebylo za komunistů dovoleno vydávat oficiální alba a tak jejich nahrávky, často nahrávané ve skutečných garážích, obíhaly samizdatově na páscích a na kazetách.

Po revoluci 1989 zažila Garage jakýsi vchol své kariéry. Kapela rozsáhle vystupovala a cestovala po Čechách a západní Evropě. Hrála na hlavních festivalech ve Francii, Švýcarsku, Rakousku a v Belgii. V červnu 1991 Garage koncertovala v newyorském Central Parku v průběhu festivalu Summer stage. S písní Berlin, vyhrála v hitparádě Radia France International cenu za nejlepší zahraniční píseň (1993) a následně byla pozvána na festival do Cannes a byla prezentována MTV Europe. V témže roce také předskakovala na koncertě Iggyho Popa v Praze.

Garage stále často hraje, pravidelně v Praze a dalších větších městech a občas se ukáží i na Valašsku. Rádi je opět přivítáme, jejich místo jako hosta Zkušeben je naprosto oprávněné.

Jan Hlucháň je český písničkář z Valašského Meziříčí. Jeho hudba je kombinací folku a popu, s výraznou, silnou barvou hlasu a dynamickou hrou na elektroakustickou kytaru. Píše o lásce, ztrátě, naději a životě. Jeho písně jsou upřímné a pravdivé a dotýkají se našich srdcí. V roce 2022 vydal své první album s názvem "Limity srdce". V roce 2023 byl také hostem Českého rozhlasu Ostrava, kde hovořil o své hudbě a o svých inspiracích. Pokud hledáte písničkáře, jehož hudba vás osloví, pak je Jan Hlucháň tou správnou volbou.

Bulletproof Puppets jsou čtyřčlennou kroměřížsko-vsetínská kapelou, která se zaměřuje na žánr alternativně rockové hudby. V jejich repertoáru najdete jak energické a rychlé skladby, které vás donutí rozprouděným rytmem tancovat, tak i hlubší a emotivnější skladby, které vás pohladí na duši.
Karel Jura Trio je mladá kapela muzikantů ve středních letech, která tvoří a hraje rytmy rock’n’rollu, blues a funky. Někdy od nich uslyšíš nějaký cover, ale dělají hlavně autorské texty a písně, a když je políbí múza, tak se v těch slovních hříčkách ztrácí i oni. Kytaru a zpěv má na starosti nezkrotitelný Karel Jura, basovou kytaru ovládá Martin Doubravský a do bicích buší Tomáš Malina. Žánrově se pohybují od bluesrocku k psychedelickému rocku a má to drajv.

CHVM. Za touto skratkou sa už 43 rokov skrýva partia pánov z Trenčína. V pionierskych časoch, keď mnohí poslušne kráčali za červenou vlajkou, narobili staršej generácii nejednu vrásku. Ale tak to býva, keď sa rodí niečo nové. O ich entuziazme svedčí fakt, že hrajú dodnes.
Uko Ješita je uskupení bigbetových minimalistů. Ví o sobě nechtějí říct.

Sóma vychází z alternativního rocku s prvky grunge a blues. V jejích skladbách najdete tvrdé kytarové riffy i melancholii a ambient. Inspiraci čerpá z 90. let a kombinuje tento sentiment s moderním pojetím hudby. No a jsou mladí a plni energie.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino