Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

PROGRAM LEDEN 2024

ilustrativní obrázek

Úterý 9. ledna 2024 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Anatomie pádu

Úspěšná spisovatelka Sandra (Sandra Hüller) žije se svým manželem Samuelem a jedenáctiletým nevidomým synem v odlehlé chatě ve francouzských Alpách. Jednoho dne je ale Samuel nalezen mrtev. Byla to sebevražda, nešťastná náhoda, nebo má manželovu smrt na svědomí samotná Sandra, jejíž svéhlavá povaha z ní dělá hlavní podezřelou? Veřejné vyšetřování případu odkrývá nejen okolnosti samotné smrti, ale také intimní a znepokojivé detaily jejich bouřlivého vztahu. Justine Triet natočila napínavé rodinné drama, které díky rafinovaně vystavěnému scénáři, nápadité režii a vynikajícím hereckým výkonům získalo na MFF v Cannes nejvyšší ocenění Zlatou palmu.


Francie, 2023 | hrají S. Hüller, S. Arlaud, M. Machado Garner | režie J. Triet
film s titulky • nevhodné pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 150 minut


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 17. ledna 2024 - 17:30 - Vrátnice

Náboženské SEKTY a jejich ZRÁDNOST

Je v pořádku, když nad vámi někdo získá 100% moc, stanete se loutkou v jeho rukou a on s vaším životem naloží, jak chce? Myslíte si, že se vám tohle nemůže přihodit?
Na rezonující téma náboženských sekt, jejich přitažlivé atraktivitě a zároveň velké konfliktnosti si bude povídat Alena Čípová s docentem Jaroslavem Francem.
Otevřeme témata a kauzy, které otřásly společností nejen v současnosti, ale také v letech minulých jako Kutnohorská sekta, Kuřimská kauza, Hnutí Grálu, Parsifal Imanuel, texaské Waco aj.
Odestřeme skryté a rafinováné fungování náboženských sekt, jejich přitažlivost, zrádnost a v poslední řadě nebezpečí nejen pro jedince, ale také pro celé rodiny. Nebude chybět potřebná prevence, tedy návod jak rozumně a včas rozlišit zdravé společenství od zničujícího.
doc. Jaroslav Franc, Th.D.
Vystudoval katolickou teologii a religionistiku. Věnuje se studiu spirituality křesťanského Východu, mezináboženským vztahům a také spiritualitě moderního člověka včetně oblasti nových náboženských hnutí (sekty). Působí jako odborný asistent na Katedře pastorální a spirituální teologie CMTF UP v Olomouci a na Institutu interkulturního, mezináboženského a ekumenického výzkumu a dialogu tamtéž. Disertační práci obhájil na téma života a díla teologa a orientalisty Aloise Musila.

Vstupné s místenkou 100 Kč. Rezervace a prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 12. 12. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 18. ledna 2024 - 19:00 - Vrátnice

Klub cestovatelů • Josef Bosák: Kyrgyzstán

Nezapomenutelný trek odlehlou částí Kyrgyzstánu, které se pro své dramatické scenerie a divoké přírodě říká kyrgyzská Patagonie nebo Yosemity východu.
"Zažil jsem jeden z nejatraktivnějších treků v pohoří Pamír-Alay v Kyrgyzstánu v oblasti řeky Karavšan. Tento středně náročný trek mi odkryl malebný výhled na zatím méně navštěvované pohoří Turkestán. Okruh mimo hlavní trasy kombinuje krajinné scenérie zelených kopců i zasněžených velikánů. Horské výhledy z průsmyků Džalgyči (3774 m) a Ak Tubek (4185 m), kde jsem si připadal, jako bych přistál na jiné planetě. Pohledy na zasněžený a ledovcem pokrytý vrcholy Piramidalnyj (5509 m), Iskander (5120 m), Ak Suu (5355 m) a Aktubek (5125 m) jsou monumentální. Při přesunech do Biškeku jsem poznal také velkou část Kyrgyzstánu, např. ikonické jezero Son Kul oblíbené u nomádů, také jedno z největších horských jezer na světě Issyk Kul, barevné rozeklaný kaňon Konorček a také něco málo z historie a z každodenního života místních lidí," přibližuje své kyrgyzské putování fotograf a cestovatel Pepa Bosák.

Vstupné 80 Kč v předprodeji, v den akce a na místě 100 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 2. 1. 2024. Vstupenky je možné zakoupit online, v sídle Téčka nebo v Informačním centru.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 20. ledna 2024 - 20:00 - Vrátnice

Patt Berry Trio, Ta Hakuna

Ta Hakuna je soulová kapela z Beskydských končin. Počátky kapely sahají do roku 2014, kdy se na Lidové konzervatoři v Ostravě potkali kytarista Kuba Zeť a zpěvačka Niki Zeťová, kteří zde společně navštěvovali jazzová komba a odehráli spolu párškolních koncertů. Vzájemná sympatie přerostla v touhu dělatvlastní muziku, a tak o pár let později vznikl projekt Ta Hakuna. Kapela tehdy ještě jako duo začala s vlastní tvorbou a prvními koncerty. Po roce fungování do kapely přichází bubeník Kuba Juchelka a basák Kuba Stolář.V lednu 2023 kapela vydává své debutové album Tangled Connection, které bylo nahráno v pražském studiu 3bees. Desku mixoval a produkčně se na ni podílel Tomáš Neuwerth, který ji také pokřtil v novojičínském klubu Galerka. Album následně vplouvá do digitálníhosvěta na platformách Spotify, YouTube, iTunes a dalších. Ve stejném měsíci kapela vypouští do světa svůj první videoklip ke skladbě Golden Ray z alba Tangled Connection.

Patt Berry je muzikant a busker z Valašska, známý svou dynamikou, bluesovým feelingem, netradičním hlasem a buskingem na cestách. Klidná hudba, často ozvláštněna looperem, vás brzy vtáhne do jiné reality. Nyní nově v triu se zpěvačkou a pianistkou Amálií Hrůzovou a baskytaristou Martinem Žákem.
V roce 2018 vydal první sólové, akustické a minimalistické demo album Between the Hills a poté účinkoval na festivalech Fm City fest, Buskers fest, Světlo Valmez, Colours of Ostrava či na srbském festivalu Floating Man. Buskoval v ulicích Anglie, Nizozemí, Španělska, Portugalska či Itálie.

Vstupné na sezení s místenkou v předprodeji 100 Kč, v den koncertu a na místě 150 Kč. Předprodej od 19. 12. od 8:30 online, v Téčku nebo v TIC.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 25. ledna 2024 - 20:00 - Vrátnice

Slam poetry exhibice

Tak jako rituální totem vprostřed prérie stojí mikrofon zaklesnut ve stojanu uprostřed podia. Napětí by se dalo krájet, šňůra si ani nedovolí sebemíň se pohnout. Slameři přistoupí, promluví, ideje zhmotní... Ale zaujmou?!?!

Performativní žánr přednesu autorské poezie. Žádné kostýmy. Ani rekvizity. Vlastní text. Nebo improvizace. Dojetí! Smích? Dekadence?! A body publika! Slam!!!

Vstupné na sezení s místenkou v předprodeji 150 Kč, na místě 200 Kč. Předprodej od 19. 12. od 8:30 online, v Téčku nebo v TIC.

Třeba takhle:
 


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 26. ledna 2024 - 19:00 - Vrátnice

Welcome stage 3

Třetí edici Welcome Stage. 4 interpreti se uvedou rožnovskému publiku. Stylově se tentokrát budeme pohybovat od oduševnělých písniček, přes alternativní rock ke grunge nářezu.

Vystoupí:

Petr Malý & Paya (Brno)
Saca (Ostrava)
An Island (Zlín)
What's Up (Rožnov p/R)

Vstupné dobrovolné.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino