Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

připravujeme

aktuální programvytisknout

PROGRAM KVĚTEN 2024

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 4. května 2024 - 20:00 - Vrátnice

Nebeztebe, Zdendalele, Jan Hlucháň

Chytrá kniha říká, že Nebeztebe hrají akustický groove až dynamický folkrock, energický, křehký a alternativní současně. Textově lyrický, heterosexuálně dvouhlasný až pouličně pokřikující stejně jako angažovaný. Nástrojů mají minimálně pět a pořád jsou na to tři. Kytaru, basu a kopák většinou valí frontman k čemužto mandolína doprovodně tančí, virbluje a melodicky divočí anžto housle rozvíjí philovu harmonii.

Štěpán Hulc - zpěv, kytary, bass+kick
Terka Šlahařová - zpěv, housle
Vítek Karlas - mandolína, bass

Zdendalele vlastním jménem Zdeněk Socha je vtipně glosující písničkář zabývající se tématy běžného života. Multiinstrumentalista hrající na ukulele, cajon, foukací harmoniku, kazoo, looper a tamburínu. Měl možnost hrát před takovými velikány jako je Vladimír Mišík, Záviš, Pavel Dobeš, Mucha, Lucie Redlová a další. V roce 2023 se zúčastnil hudební soutěže FOLKOVÁ DOLINA kde vyhrál 1. místo.

Jan Hlucháň je písničkář z Valmezu a u nás ho ne náhodou přivítáme poněkolikáté. Hraje hudba, která je kombinací folku a popu, s výraznou, silnou barvou hlasu a dynamickou hrou na elektroakustickou kytaru. Píše o lásce, ztrátě, naději a životě. Jeho písně jsou upřímné a pravdivé a dotýkají se našich srdcí. V roce 2022 vydal své první album s názvem "Limity srdce".

Vstupné: předprodej 100 Kč, v den akce a na místě 150 Kč. Předprodej od 23. 4. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Úterý 7. května 2024 - 20:00 - Vrátnice

Antisocial Skills, Innoxia Corpora, Itai

Antisocial Skills - náplava zo Slovenska usadená v hlavnom meste. Nové songy, nová doska. Rychle, po starému a od srdce. Esence hardcorepunku.

Innoxia Corpora se kromě své bohaté (a v podstatě vyprodané) diskografie mohou pochlubit staronovou akvizicí v sestavě v osobě Nesyho, bubeníka, který s nimi v podstatě začínal, mezitím samozřejmě bicí neopustil a kromě výuky aktivně hrál například v ME2D a několika metalových kapelách. A k muzice Innoxia Corpora není třeba moc dodávat, drhnou už 29 let svoji specifickou směsici valaškého punku, hardcoru a tvrdého rocku.

Zapomňte na starý Itai, který jste znali. Nová sestava nabrala vítr do plachet a jede bomby.

Vstupné v předprodeji 120 Kč, v den akce a na místě 150Kč. Předprodej od 23. 4. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 11. května 2024 - 20:00 - Vrátnice

Foncedalle (F)

FONCEDALLE je vysokoobjemové intenzivní trio z Francie, hřejivá vlna acidových kytar poháněná návykovými basy a elektronickými beaty. Koncem roku 2021 vydali své EP Traboule a odjeli turné, na kterém v letech 2022 až 2023 odehráli 40 koncertů, z nichž polovina byla v Evropě.

Vstupné: předprodej 150 Kč, v den akce a na místě 200 Kč. Předprodej od 23. 4. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 17. května 2024 - 20:00 - Vrátnice

Night of Zeppelin NoLimit

Led Zeppelin byla anglická rocková skupina, která se stala jednou z nejvlivnějších v historii rockové hudby. Díky tvrdému bluesrockovému kytarovému zvuku bývají považováni za předchůdce heavy metalu a jedním ze zakladatelů hard rocku. Hudební tvorba Led Zeppelin vychází z bluesové hudby, ale je ovlivněna dalšími hudebními styly jako je keltská hudba, country, rock and roll, ale i jazz, soul, funk, reggae, folk a v pozdější době jsou patrné v jejich tvorbě i prvky orientální hudby.

Interpretace hudby Led Zeppelin je pro mnohé muzikanty hudební výzvou a nejinak tomu bylo i u zrodu koncertního programu "Night of Zeppelin NoLimit". V České republice existují asi 3 až 4 kapely, které hudbu Led Zeppelin na skvělé interpretační úrovni nabízejí. Ve všech případech ale zpívají leadvocal muži. Projekt "Night of Zeppelin NoLimit" je jako jediný v ČR postaven na expresivním ženském zpěvu   Dany Chytilové, který je podpořen precizní energickou kytarou Jaromíra Pospíšila a rytmikou – bicí Pavel Brada, baskytara Petr Konečný. V programu „Night of Zeppelin NoLimit“ zaznějí nejznámější skladby Led Zeppelin - jako Good Times, Bad Times, Ocean, Ramble On, Baby I´m gonna leave you, Immigrant Song a další. Zajímavostí je i to, že např. skladba Black Dog zazní hned ve třech různých úpravách tak, jak s ní v průběhu let pracoval Robert Plant.

Nejvýraznější osobou „Night of Zeppelin NoLimit“ je kytarista a umělecký vedoucí Jaromír Pospíšil, díky němuž celý projekt vznikl. Má za sebou působení v olomouckých kapelách Bluesberg, Bluesparty, příležitostně vystupuje s René Lackem a novinkou je projekt E.G.Spirit trio, v němž se zaměřuje na hudbu Erica Galese. Zpěvačka Dana Chytilová v minulosti působila v oblasti taneční hudby. V současnosti se věnuje koncertní činnosti a kromě „Night of Zeppelin NoLimit“ působí ještě v dalších hudebních projektech.

Vstupné v předprodeji 100 Kč, v den koncertu 150 Kč. Předprodej od 23. 4. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 18. května 2024 - 10:00 - 15:00 - Vrátnice

Burza LP/CD

Přijďte nakoupit či prodat vinylové LP, digitální CD, analogové kazety nebo třeba i noty. Kupující to mají zdarma, prodejce prosíme o rezervaci místa. Bar bude otevřen stejně jako burza, čili od desíti do tří.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 22. května 2024 - 19:00 - Vrátnice

The Black City ( IT )

Kapela vznikla v roce 2015 jako mezinárodní sestava (aktuálně Američan, dva Italové a Kubánec) O čtyři roky později vydávají debutovou desku Wake Up! The Funk  live záznam z turné  "The Pulpy Funky Show"  a v roce 2020 EP Shankara. Skvělý vynikající kubánský bubeník,držící strojový rytmus, spolehlivý basák hrající výrazné melodické linky a drobný americký kytarista, který pojal svůj styl jako mix kytarové hry T-Bonea Walkera, Franka Zappy a Freddieho Kinga. Pro české turné je kapela rozšířena o saxofonistu.

Nakaženi charakteristickým funky groovem, který rozhýbe každého, ať už se jedná o jakékoli místo, výsledek je stejný... dav tančí a skvěle se baví. Toto je efekt Černého města; přenesou své publikum tam, kde žije hudba. Hráli mimo jiné jako posila pro Lolu Gulley, legendární Queen of the Blues z Atlanty, Georgia (USA) a Evelyn Rubio, hráčku na saxofon a zpěvačku z Texasu.
Martin Craig – kytara, zpěv, Paolo Parpaglione – tenor saxofon a zpěv, Yoel Soto – baskytara, zpěv a Caldero – bicí, zpěv

Vstupné na sezení s místenkou nebo na stání bez místenky za 250 Kč. Předprodej od 23. 4. od 8:30 online, v Téčku nebo v TIC.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 23. května 2024 - 19:00 - Vrátnice

Klub cestovatelů • Veronika Jiříčková: Kuba na koloběžce

Když jsem se rozhodovala, kam se vydám na svou příští expedici s koloběžkou, měla jsem původně v hlavě zemi na druhé straně planety, ale hlavně jsem chtěla vyrazit někam do světa. Pak se ke mě rozhodl přidat Marek alias Záchranář na cestách a plán se přesunul na Kubu. Byla to země, kde jsme ještě ani jeden nebyli a zároveň jsme se tam oba chtěli podívat. Nevím, jestli bychom se nerozhodli jinak, kdybychom věděli, co nás oba čeká…

Kuba byla hodně divoká už co se týče příprav. Informace o zemi se lišily zdroj od zdroje, nebyli jsme si jistí vůbec ničím. Jisté bylo jen to, že to bude asi velká výzva. Na expedici jsme si vyhradili 2 a půl měsíce a jako cíl jsme si dali přejet celou Kubu z nejvýchodnějšího bodu země na ten nejzápadnější.

Veronika Jiříčková
Jsem celkem normálně nenormální člověk, který má neklidné nohy, což v překladu znamená, že mě moje touha po objevování krás naší planety nenechá chvíli v klidu. Od roku 2018 jezdím na výpravy po světě na koloběžce, začala jsem na Islandu, následovaly výpravy do Irska, pouť do Říma, cesta po Polsku a Česku. Ale ráda se vydám i pěšky do hor nebo někam jen tak na pohodu. A moc ráda o svých cestách pak vyprávím, více info na neklidnenohy.com.

Vstupné v předprodeji 80 Kč, v den akce a na místě 100 Kč. Předprodej od 30. dubna.

PARTNER POŘADU


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 24. května 2024 - 20:00 - Vrátnice

Včera bylo pozdě, Oměj, REK

Instrumentální noisová kapela REK – Cíkal (Depakine chrono), Sokol (Nuly, India) – vzešlá z podhoubí budějovického labelu NAAB vyniká nekompromisním nářezem bořícím hranice žánrů, útočícím na smysly jak vědomě, tak podvědomě.

Včera bylo pozdě, nebo taky kuřata z Rožnova pod Radhoštěm, která hrají přímo z kurníku. Valašský punk řízlý písečnými dunami. Zapsali se dokončili svou debutní nahrávku Sirena rána, která vyšla na kazetě u Malarie records a dále si šlapou svým vlastních chodníčkem, na pořadu je dlouhohrající deska s novým repertoárem, tak jsme zvědavi, kolik z toho, dnes už v podstatě brněnská kapela ukáže.

Vstupné: předprodej 150 Kč, v den akce a na místě 200 Kč. Předprodej od 23. 4. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázek

Úterý 28. května 2024 - 19:00 - Vrátnice

KinoKavárna • Dokonalé dny

Hirajama pracuje jako uklízeč toalet v Tokiu. Žije spokojeně ve své pečlivě sestavené rutině a volný čas tráví čtením knih, poslechem starých rockových kazet nebo focením na svůj analogový fotoaparát. Ze životní harmonie ho vyruší série nečekaných setkání, která postupně odhaluje střípky z jeho minulosti. Proslulý režisér Wim Wenders (Paříž, Texas) se triumfálně vrací s poetickým filmem o hledání krásy ve zdánlivých maličkostech. Představitel hlavní role Kódži Jakušo byl na festivalu v Cannes oceněn za nejlepší mužský herecký výkon.

Japonsko/Německo 2023 • 123 min • režie: Wim Wenders • české titulky • nevhodné do 12 let • vstupné 100 Kč
hrají: Kódži Jakušo, Min Tanaka, Tokio Emoto, Arisa Nakano, Aoi Jamada ...

Proč tento film: 
Tokio je fenomén. Přitahuje lidi z celého světa, aby alespoň na chvíli mohli spočinout v blízkosti jeho magie. Představa, že vám bude tentokrát představeno pohledem uklízeče veřejných záchodků a z pera německého režiséra, může v nejednom skeptikovi, za kterého se také považuju, vzbudit lehkou obavu. Nemohla jsem se mýlit víc. Wenders naprosto s přehledem vystihl podstatu Japonska. S minimálními výrazovými prostředky se na jednom místě mísí respekt a úcta k tradicím a hodnotám a zároveň chladné odcizení a individualismus. Příběh sympaťáka Hirajamy je vyprávěný pomocí obrazů a nálad, které dokonale podtrhují jeho každodenní zajetou rutinu. Se zatajeným dechem sleduju jeho život a v hlavě mi naskakují samé otázky. Před čím utíká? Kým byl před tím, než se stal uklízečem? Truchlí kvůli něčemu/někomu? Cítí nějakou vinu? Jsem lapena v této hádance, kterou si postupně skládám jako puzzle, u toho se raduju a hodně dojímám. A po odchodu z kina si říkám: „Zažila jsem zen nebo prostě jen dokonalý den?“ "
Kristina Charvátová, Aerofilms


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino
Téčko, příspěvková organizace
➤ provozovatel hudebního klubu Vrátnice
● IČO: 44740743 ● číslo účtu: 107-5487590227/0100 ● e-mail: tka@tka.cz, ekonomicke@tka.cz ● Telefon: +420 571 651 233
● Adresa organizace: Téčko, příspěvková organizace, 1. máje 1000, 756 61, Rožnov pod Radhoštěm, okres Vsetín, Česká republika
● mapy.cz | 49.4608869N, 18.1332286E
1 2 3 1 2 3