Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

KRYSTYNA DURYS QUARTET - JAZZ SWING (PL)

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 16. listopadu 2018 - 19:30 - Vrátnice

KRYSTYNA DURYS QUARTET - JAZZ SWING (PL)

Krystyna Durys je polská jazzová a swingová zpěvačka, fascinovaná swingovou érou inspirována především dílem královny jazzu – Elly Fitzgerald. Je zpěvačkou s velkou láskou k jazzovým standardům. Byla nominována na Grand Prix sdružení Jazz Lovers (Polsko, 2017). Po vydání svého debutového alba (2016) byla pozvána se svou kapelou na největší jazzový festival na světě – Jáva Jazz festival v Indonésii. S big bandem Rona Kinga (USA) se zúčastnila slavného Baltic Sea Jazz Festival v Dánsku, doma bylo mentorkou na jednom z nejznámějších polských jazzových festivalů - Ladies 'Jazz..
Krystyna začala se zpěvem ve věku sedmi let, v pubertě již navštěvovala jazzové dílny vedené špičkovými polskými jazzovými zpěváky, ale většina jejího hudebního vzdělávání vychází z poslechu nejlepších jazzových a swingových vokalistek jako je Ella Fitgeraldová nebo Sarah Vaughan. Začala spolupracovat s různými jazzovými muzikanty z jejího rodného Trojmiasta (Gdaňsk-Gdynia-Sopot), kteří se zabývali klasickými jazzovými standardy. Do roku 2012 spolupracovala s big bandem Jana Konopa, Swing Orchestrem a později s jazzovou kapelou Take It Easy.
V roce 2013 založila vlastní kapelu, o tři roky později s ní vydala své první CD Tribute to Ladies of Jazz. Největší polské jazzové hvězdy se objevily na albu jako zvláštní hosté, takže album má krásné aranže a odpíchnutě svěží sound. Shromáždilo úžasné recenze, které kapele otevřely cestu jak k posluchačům, tak jazzovým pořadatelům po celém Polsku. Deska byla nominována jako jeden z pěti polských „jazzových alb roku 2016 v Jazz Press“ a nominována v kategorii“ album roku 2016 v Jazz Top“.

Krystyna Durys – zpěv

Igor Nowicki – el. nebo ak. piano

Marcin Grabowski – kontrabas

Adam Zagrodzki – bicí


Vstupné do 15. 11. 220 Kč v den koncertu 260 Kč. Předprodej od 16. 10. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino