Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

THOM ARTWAY, PATRIK BERÁNEK

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 15. prosince 2018 - 20:00 - Vrátnice

THOM ARTWAY, PATRIK BERÁNEK

Thom Artway je český pop-folkový zpěvák a muzikant. Patří ke generaci mladých písničkářů, kteří vyrůstali s kytarou v ruce na ulicích světových měst. Jako busker začínal u Lennonovy zdi v Praze na Malé Straně. V roce 2013 nahrál EP Still Standing Unknown. V této době také strávil pět měsíců v Austrálii, kde se věnoval cestování a pouličnímu hraní.
První singl I Have No Inspiration byl vydán v roce 2015 a zaznamenal obrovský úspěch. Skladba se okamžitě stala hitem a na více než rok a půl ovládla přední příčky českých hitparád. Následovalo očekávané debutové album s názvem Hedgehog, které vyšlo u vydavatelství Warner Music v září 2016. Za desku získal Thom Artway hned dvě ceny Akademie populární hudby Anděl 2016, a to v kategoriích Zpěvák roku a Objev roku.
Thom Artway je výhercem projektu Czech Fresh, který je zaměřen na podporu exportu české hudby do zahraničí a jehož cílem je, ve spolupráci s respektovanou hudební agenturou United Talent Agency, představit vítězného umělce na mezinárodní hudební scéně.

Posledního srpna vyšla nová deska All I know, na které opět spolupracoval s Lukášem Chromkem stejně jako na dvěma Anděly oceněném debutu Hedgehog. Novinka, na které se v jedné písní objeví Lenny, se nese spíše ve svižnějším tempu a zazní na ní i elektronika. „Album All I Know začalo vznikat v Indonésii na ostrově Sumatra, kam jsem odcestoval na začátku roku 2017. Dvacet dní na téměř opuštěném ostrově Sikandang mi poskytlo základ ke třem písním." Mladého písničkáře z Valašska čeká podzim nabitý koncerty doma i v zahraničí (UK, HU, AT, FR, PL).  
Recenzenti novou desku chválí: "...První řadovka "Hedgehog" se i přes hit "I Have No Inspiration" hodila hlavně k vyhřátému krbu za podzimních večerů, ta druhá má minimálně dva nosné pilíře. Jeden oslavuje lásku k muzice v té nejniternější podobě, ten druhý manifestuje, že ani s moderní produkcí za zády a chutí občas si zaexperimentovat se tenhle talent z Vlachovic neztratí."

Před Tomem vystoupí talentovaný místní hudebník Patrik Beránek s kapelou. Kombinace starých kytarových vlivů a moderního zpěvu vytváří neobvyklé pojetí hudby, ve které si své najdou všichni - mladí, staří, posluchači a snad i hudebníci. Patrik hrál v mnoha kapelách, z počátku rytmickou, později většinou sólovou elektrickou kytaru - žánry jako funk, soul, jazz, blues či rock n roll. (kupříkladu Fish & fish, Celboss, United Sound, Big band ad.). Jeho hudba nemá tedy jen jeden určitý směr, kromě zmiňovaných vychází také z indie rocku a alternativní hudby. Výrazným prvkem je vintage zvuk starého aparátu a dynamický rozsah písní, kdy často uslyšíte přecházení z tichého šepotu až po nával hlasitého burácení všech nástrojů.

Vstupné do 14. 12. 170 Kč v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 16. 10. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.

video


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino