Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Katarzia sólo

ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 24. května 2019 - 20:00 - Vrátnice

KATARZIA SÓLO

Když před lety hudební redaktor Pavel Klusák na svém facebookovém profilu uvedl svůj aktuální objev, do té doby neznámou slovenskou zpěvačku a kytarisku Katarínu Kubošiovou, všichni zbystřili, ale nikdo asi neočekával, jak strmě její sláva poroste a že za pár let bude nucena odvolat klubový koncert v Rožnově p/R kvůli nabídce na vystupování před slavnou francouzkou ZAZ. Je to patrně nejzajímavější slovenská písničkářka současnosti. Tvorba je postavená na silných, až syrových textech a hudebním doprovodu v různých variantách od akustické kytary, kláves, elektroniky, až po živou kapelu.
Na jaře 2018 získala cenu Rádiohead_Awards za nejlepší singl, konkrétně za skladbu Kde sa slzy berú, kterou napsala k filmu Piata loď, oceněném na festivalu Berlinale. V březnu 2018 složila spolu s producentem Pjonim hudbu a texty k představení Antigona ve Slovenskom národnom divadle. Tyto skladby s politickým laděním vyšly v říjnu na stejnojmenném albu. Na podzim 2018 získalo ocenění Dosky za najlepší scénickou hudbu sezóny a Cenu Tatrabanky za hudbu v kategorii Mladý tvorca. Ve stejnou dobu se zúčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Berlíne, a i na základě tohoto konkursu vystoupí letos na nejprestižnějším elektronickém festivalu v Evropě - Sonar Barcelona.
U nás vystoupí sama, hrát bude na kytaru a klávesy a stejně jako před dvěma lety v Téčku.

Vstupenky na sezení s místenkou do 23. 5. 220 Kč, v den koncertu 250 Kč.  Předprodej od 23. 4. v T klubu, TIC  nebo online. Omezená kapacita.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino