Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Guts Pie Earshot (D), Cartouche (F)

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 25. října 2019 - 20:00 - Vrátnice

GUTS PIE EARSHOT (D), CARTOUCHE (F)

Pozoruhodné duo Guts Pie Earshot můžete znát z festivalu MišMaš či koncertu, který odehráli kdysi v Rožnově. Patrick a Jean vystupují ve skromném instrumentálním obsazení bicí a  violoncello. Vstřebávají a přetavují do originálního tvaru vážnou hudbu, avantgardu, drum and bass, etno nebo punk. Jejich zrod sahá do roku 1993, slávu získali coby pětičlenná punková formace ozvláštněná zvukem cella. Postupným vývojem se sestava zúžila na dva a takto vystupují dodnes a jak se sami budete moci přesvědčit, bohatě to stačí ke komplexnímu pódiovému zvuku.

Na východoevropském turné je doprovodí melodický punk z Francie Cartouche, kde punková energie a rockové vyhrávky podtrhují skvělou zpěvačku a nelze si nevzpomenout na jejich krajany La Fraction.

Vstupné: do 24. 10. 190 Kč, v den akce 230 Kč. Předprodej od 24. 9. v sídle T klubu, v TIC nebo online.

detaily | video

    Guts Pie Earshot Pozoruhodné duo Guts Pie Earshot ve skromném obsazení bicí, cello a navíc beze zpěvu vstřebává a přetavující do originálního tvaru vážnou hudbu, avantgardu, drum and bass, etno nebo punk. Jejich zrod sahá do roku 1993, slávu získali coby pětičlenná punková formace ozvláštněná zvukem cella. Postupným vývojem se sestava zúžila na dva a jediným klasickým nástrojem zůstalo překvapivě cello. To bravurně ovládá Patrick Cybinski, vpřed hnaný bicími v režii Jeana Jacobiho.

    I v tak subtilním obsazení je však zvuk GPE bohatý a pestrý, přinejmenším posluchač mimoděk na pódiu očima hledá zdánlivě znějící kytaru. Tu už ale právě končí metalové sólo a publikum se nenásilným žánrovým kotrmlcem ocitá přímo oprostřed pulsujících jazzových groovů. A to je přesně parketa, na níž jsou Guts Pie Earshot nesmírně silní.

    Ujít by si je tak neměli nechat fanoušci "brněnské školy" a la Dunaj, precizního jazzcore Sabot, alternativní rock s tanečními rytmy spojujících maďarských Masfel a zkrátka vůbec všichni, kterým není cizí vysoce osobitá a přitom energická hudba.

    Na svém kontě už mají Guts Pie Earshot více než sedm stovek odehraných koncertů a desítku nahrávek. V poslední době často tvoří hudbu k divadlu a filmu, posledním počinem bylaa hudba k filmu Deckname Jenny.

    Zdroj: www.lidovky.cz/kultura...


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino