Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Sabot (USA), Zabloudil-a

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Neděle 27. září 2020 - 20:00 - Vrátnice

Sabot (USA), Zabloudil-a

Update: kapacita klubu je kvůli opatřením omezena.

Kapela SABOT byla založena v roce 1988 v San Franciscu v Kalifornii rytmickou částí punkového tria Forethought. SABOT je od té doby instrumentálním duem (basy a bicí). Po letech pauzy, kdy se Chris usazený v Táboře a Hilary v Itálii věnovali svým vlasním hudebním projektům, se dali dohromady a jejich první tour bude mít zastávku i v Rožnově pod Radhoštěm. Druhou kapelou večera budou Zabloudil-a.

Vstupné s místenkou do 26. 9. 170 Kč, v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 1. 9. 2020 v sídle T klubu, TIC  nebo online.

Sestava:

Christopher Rankin - basová kytara
Hilary Binder - bicí

Christopher Rankin se narodil v Clevelandu v Ohiu. Poté, co se v roce 1978 přestěhoval do Boulderu v Coloradu, začal studovat saxofon a klarinet. V roce 1981 založil svou první industriální kapelu Problemist v San Franciscu v Kalifornii. Ke konci svého působení s Problemistou přešel ze saxofonu a syntetizátoru na basovou kytaru. V roce 1984 založil Morally Bankrupt, čtyřčlennou progresivní punkovou skupinu. Jeho hudební kariéra pokračovala, když potkal kytaristu / zpěváka Tommyho Strangeho, také z Ohia. Spolu s Tommym a Hilarym vytvořil v roce 1986 folkpunkové trio Forethought. O dva roky později s Hilary založili SABOT.

Hilary Binder se narodila ve Washingtonu, D.C. Hudební kariéru zahájil v 6 letech, kde studovala klasické housle a klavír. Frustrovaná omezením klasické hudby se začala učit na bicí v roce 1981 založila svou první punkovou skupinu Death Before School. Po přestěhování do San Francisca se nakonec spojila s Christopherem a Tommym a pokračovala v bubnování.

Christopherovy hudební vlivy začaly v raném věku, byla to zejména klasická hudba a dixieland. Během 70. let si získal uznání pro progresivní rock a současný jazz. Později inklinoval k industriálu, punku a dalším nezávislým hudebním stylůmn 80. let. Dnes tráví svůj čas posloucháním japonských noisových kapel a příležitostně taky avatngardních a složitých jazzových skladeb z konce 60. let.

Hilaryny hudební vlivy začaly jejím klasickým hudebním výcvikem, který stále ovlivňuje její představy o skladbě. Deset let téměř výhradně poslouchala punkovou a tvrdou hudbu, i když v soukromém čase se ráda inspiruje soulem anebo hip hopem.



 

Diskografie:

Surface Tension - vlastní náklad 1989
Pam Kray - ANK 1991
Vice Versa - vlastní náklad 1994
Not To Stop Live 1992 1994
Somehow, I Don't Think So... - Vicious Circle 1996
Go There Do That - Vicious Circle 1998
Once Upon A Mind - Cesta 2001
Mission: Superstition - Cesta 2003
D.I.O. - Cesta 2005
Further Conversations - Cesta 2008

Zabloudil-a je originální improvizační sdružení, hrající od roku 1988 a přesahující všechny druhy hudby i nehudby, prostorů, zvuků, hluků... čím dál více elektronické, ale stále neuchopitelné.

Sestava:

Zuzana Marková - zpěv, kytara
Čunďa - kytara, analogový syntezátor, světla
Kobylka - bicá, samply
Jirka - vizuály & světla

Diskografie:

Zabloudil - CD - Malarie 1993 1
Polibky Na Pekelného Ptáka - LP/CD - Malarie 1998
Płyta Kompaktowa Niskoszumowa - CD - Manufracture, Malarie, Bar La Muerte 2001
Děti ZeZemně - CD - vlastní náklad 2004 1
Zabloudila - LP - vlastní náklad 2019
Zabloudil /Mexican Power Authority - split 7" - Malarie , Break Even Records 1996
Zabloudil - ‎7" - Papagájův Hlasatel Records 2001

 

Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino