Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Valašské zkušebny 4

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 11. září 2020 - 17:00 - Vrátnice a prostory před klubem

Valašské zkušebny 4

Dnes už tradiční přehlídka místních hudebních spolků se uskuteční na "tesláckém" náměstí a v přilehlém klubu Vrátnice. Vystoupí kapely z Rožnova a okolí rozmanitých stylů: bigbít, hardrock, bluesrock, poprock, metal. A z Plzně přijede festival podpořit legendární Znouzectnost v sestavě:

Caine - zpěv, bicí | Déma - zpěv, kytara | Golda - zpěv, baskytara

Skupina Znouzectnost vznikla z plzeňské scény 80. let 20. století jako nástupnické těleso po skupině Zastávka Mileč; první veřejné vystoupení měla 26. listopadu 1986 ve vysokoškolském klubu OKO v Plzni. Začínala jako skupina ovlivněná punkovou jednoduchostí, ale od prvních nahrávek zařazovala do svého repertoáru i písně náležící k jiným hudebním stylům. Znouzectnost je kapela s punkovou pověstí a schopností napsat popovou písničku i folkovou baladu.

Časový rozpis:
17:00 Biograf Band - pódium
17:45 Grogy - Vrátnice
18:30 Kowall Company - pódium
19:15 Spasm and Death - Vrátnice
20:00 Znouzectnost - pódium
21:15 Promiň - Vrátnice
22:00 Darrock - pódium
22:45 The Grex - Vrátnice

Vstupné 100 Kč.

Hudba Darrock je klasická poctivě zahraná rockeřina. Přesně typ hudby na velké pódium v nočních hodinách. Věřte, že se u nich budete dobře bavit. Jak název evokuje, pro kapelu tvoří známý vsetínský skladatel a textař Jiří "Dareba" Václavík. Na kontě mají jedno CD "Jiní tě nedostanou", které vydali v roce 2017.

Moravská kapela Kowall Company koketuje na pomezí popu, rocku, indie a folku a staví na českých textech. Plánovaný lednový koncert v klubu Vrátnice se neuskutečnil, tak budou mít fanynky a fanoušci možnost zažít tuto kapelu na velkém pódiu Zkušeben.
V roce 2014 vydala debutové album Jinotaj, na které navazuje v roce 2016 druhé album Identity.
V roce 2018/2019 vychází singly Opium a Snad, jež kapele otevírají novou cestu v rádiových éterech, kde v roce 2019 vyhrává titul "Objev roku rádia Haná" a díky vítězství v soutěži vydává v roce 2020 singl Zevšedním.

Spazm and Death je začínající kapela z podhoubí rožnovského gymnázia, která na Vrátnici zahrála premiérově před necelým rokem v rámci Kontinent festivalu. Sami sebe popisují jako "český undergroundový hardrockový garage band, zplozen z těch nejvytříbenějších kapel marsterov, jakých tahle skupina mohla mít". Ať už to znamená cokoli, buďte připraveni na jejich energii.

Dnem, kdy se ustálila sestava a oficiálně je potvrzen název Grogy, je 13. říjen 2013. Od první chvíle bylo jasné, že půjde pouze vlastní tvorbu. I název Grogy měl docela dlouho cestu. Kapela k tomu vysvětluje: "Vymyslel jej Dalibor. Původní návrh byl, že se budeme jmenovat Kroky Františka Baláše, ale z toho by Michal David neměl radost a tak se název upravil na Grogy Františka Baláše. Postupem z tohoto extra dlouhého názvu vznikly Grogy. Je to kratší, údernější a především grogy mohou být všichni."
Debutové album se jmenuje Tucet kusů a obsahuje 12 songů. V současné době je nacvičen koncertní program, kterým se vám Grogy představí. Práce ve zkušebně a v hlavách muzikantů samozřejmě nekončí a tak stále pracují na nových peckách. Grogy jsou rocková kapela, ve které působí muzikanti s rozdílným rukopisem. Důležitý je celek a jak říkají sami hudebníci: "Záleží nám na tom, aby nový hudební styl grog n roll našel místo na této rockové planetě. Pokud chcete být také grogy stačí se jen odvázat a přidat se k nám."

The Grex je parta mladých muzikantů z Valmezu. Jejich mottem je posouvat se dál a dál, dávat do hudby všechno, a nejraději mají, když si jejich koncerty fanoušci užívají stejně úžasně jako oni. Diváci jsou důvodem, který je žene k živému vystupování.

Biograf Band hraje mix bigbítu a jazzrocku a své kvality dokázali chlapi u nás na únorovém klubovém koncertu. Nyní budou mít nelehkou pozici zahájit festival, nicméně doufáme, že vás v tu dobu na místě bude dost a podpoříte kapelu, která určitě za to stojí. Můžete se těšit na předělávky Hendrixe, Led Zeppelin, Jeffa Becka a nebude chybět i vlastní tvorba. Hrají v sestavě Milan Muli vašíček - Kytara, foukací harmonika, Zdeněk trefil - bicí, Stanislav Bartoň - baskytara.

Z líhně lokálních kapel, zašovských zkušeben je nová kapela Promiň, která mixuje ve své tvorbě prvky punku, hardcoru a tvrdého bigbítu. Prostě to šlape a zároveň to není jednoduchý kolovrátek.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino