Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

STREAM - Slam poetry

ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 11. února 2021 - 20:00 - Vrátnice

Slam poetry – stream

Živě z útrob rožnovské Vrátnice vychrlí šestice (hele, rým) slamových performerů to a ještě víc, než jste od nich mohli zažít naživo, když si na Vás ještě mohli prsknout.
Performativní žánr přednesu autorské poezie. Online přenos z líhně kultury pod Radhoštěm. Žádné kostýmy. Ani rekvizity. Vlastní text. Nebo improvizace. Dojetí! Smích? Dekadence?! .
Slam!!!

Záznam streamu:

Slammeři mají ve Vrátnici díky aktivitě kavárny své stálé místo a publikum. Jelikož je naživo asi brzy neuvidíme, nabízíme vám možnost sledovat v přímém přenosu výkony odvážných performerů. Pro ty, co slam poetry ještě neslyšeli – žánr vznikl v USA a od stand-up výstupů se liší zapojením básnických prvků, jako je rytmus, rýmování, popřípadě aktivním pohybem po jevišti či sále. Často tak slam připomíná rap bez hudebního podkresu. Rovněž se nepoužívají žádné rekvizity či kostýmy. Přednášený text může být předem připravený, eventuálně přímo na jevišti čtený, nebo může být báseň tvořena na místě; nicméně obsah výstupu by měl být vždy autorský. A připomeňme rovněž důležitý detail – je to soutěž. Slamové klání je hodnoceno samotným publikem v tomto případě skrze internet. Jak bude přesně probíhat se dozvíte v průběhu vysílání.

Vystoupí: ANATOL SVAHILEC (mistr ČR 2014), JURA JURÁŇ (obtěžkaný olomoucký medailista), DAN KUNZ (improvizační žonglér s formou, tématem i výrazem), BEN (čerstvá hanácko-brněnská krev)...a další!
Moderuje: Anatol Svahilec

Ke sledování streamu vstupenku nepotřebujete. Zakoupením libovolného počtu vstupenek v hodnotě 50 Kč však můžete podpořit konání tohoto slamu. Jsou k dispozici už teď a týden po streamu, který bude dostupný jako záznam.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino