Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

STREAM - Chorobopop

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 25. března až neděle 25. dubna 2021 - 20:00 - Vrátnice

Chorobopop – stream koncertu

Rožnovská kapela Chorobopop vydala koncem minulého roku debutní LP Kočky, krysy, celebrity, které tímto virtuálně pokřtí. Dvě kytary, basa, bicí automat a tři zpěvy, léta osmdesátá a devadesátá dýchají na krk, no-wave řízlý rezatou břitvou, melancholická líbivost bez kýče. Chorobopop skládají písně naléhavé i lehce znepokojivé, nemusí křičet, aby byli slyšet. Označení „ne-pop“ přináší písničkovost i břitké slovní obraty, nesoucí trochu nihilismu i dravosti a chuti jednat. Chytlavé texty črtají sugestivní obrazy, přitom zůstávají civilní a nenucené. Záznamy všední existence, nadějných vyhlídek i krizí.

Ke sledování streamu vstupenku nepotřebujete. Zakoupením libovolného počtu vstupenek v hodnotě 100 Kč však můžete podpořit konání tohoto koncertu. Jsou k dispozici už teď a také měsíc po streamu, který bude dostupný jako záznam.

Zde bude zveřejněn stream ve 20:00. Pokud se vám po tomto čase nezobrazí, načtěte tuto stránku znovu (klávesa F5).

Pokud kapelu neznáte, tak vězte, že je složena ze zkušených muzikantů - vznikla na troskách hardcore punkového Telefonu. Poté, co jeho řady opustil bubeník, sáhla osiřelá trojice Zay, Keč a Ctib po bicím automatu, změnila název a pustila se do hledání nové tváře, od té předchozí záměrně odlišné. V jejich tvorbě jde o písničky, kde je podstatnou složkou srozumitelný a básnický text. Hudba ovšem nezůstává pozadu, nezvyklé nápady a aranže pasují toto trio mezi špičku domácí alternativní scény. Nová vlna s novým obsahem, abychom parafrázovali starou hlášku bolševických novinářů.
Raději se ale věnujme současnosti. Jak trefně píše Honza Klouček na Czechcore.cz: Tóny z desky propojují math(ematicky) přesnou muziku, rockovej androš a já osobně slyším i jedovatý jazyk rožnovského punkového undregroundu. Navíc klávesy, elektrickej bicmen a tři hlasy, tři různé nálady: Ctib – jedovatý útočník, Keč - přesný hlasatel, Zay - hitový potenciál. Deska je různorodá, přesto kompaktní. Množství nálad do sebe perfektně zapadá. Často se texty s hudbou prolínají, jindy jsou proti sobě, vždycky do sebe ale zapadají.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino