Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Merta - Hrubý - Fencl

ilustrativní obrázek

Úterý 26. října 2021 - 19:00 - Vrátnice

Merta - Hrubý - Fencl

Základní kámen českého písničkářství, sedmdesátník Vladimír Merta, fenomenální folrockový houslista Honza Hrubý a klavírista a kytarista Ondřej Fencl (s nímž V.M. v posledních letech hojně spolupracuje) pokračují v koncertování napříč republikou.

Hlavní postavou je bezesporu veterán Merta, který nedávnými alby Domilováno (2013) a Imagena (2014) nebo třeba aktuálním Popelnicovým románem (2020) znovu dokázal, že ještě nepatří do starého železa a má co říct nejen skrz své dávné hymny. Právě tyto kultovní songy ze 70. a 80. let jsou ovšem základem současného playlistu. Zazní  Astrolog, Omamná květina, Chtít chytit vítr, Vzdálené výstřely, K pětadvaceti, Začouzené sklíčko, Harmonie … doprovázené střídavě klavírem a druhou kytarou.

Nápad vykrystalizoval z nenadálého hudebního setkání, vlastně z omylu. „Ondřej napsal email, že by mi rád poslal desku jeho kapely Hromosvod. Já si ho s někým spletl a odpověděl jsem: přijď večer do Kaštanu, mám tam koncert, přidej se,“ vzpomíná Merta na iniciační zážitek z jara 2011. „Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně.“ Nadšeně přijaté vystoupení pak vyústilo do dlouhodobější spolupráce, ke které se v roce 2014 spontánně přidal houslista Jan Hrubý.

Vstupné na sezení s místenkou: 330 Kč. Předprodej od 21. 9. 2021 od 8:30 online, v sídle T klubu a v TIC.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino