Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Thalia Zedek Band, Oswaldovi, Chorobopop

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 25. února 2022 - 20:00 - Vrátnice

Thalia Zedek Band, Oswaldovi, Chorobopop

20:15 Chorobopop
21:00 Oswaldovi
22:00 Thalia Zedek Band

Nezaměnitelná, intuitivní hra na kytaru. Hrubý nakřáplý hlas a přirozeně geniální kytarová hra vévodí všem jejím nahrávkám. Thalia Zedek se otevřeně hlásí k lesbické orientaci a její nahrávky popisují mezilidské vztahy, boje s démony, propady i krátké záblesky naděje. Thalia Zedek. Letos 60letá hudebnice z Bostonu odstartovala svou pozoruhodnou dráhu už v 70. letech minulého století a o dekádu později na sebe poprvé výrazněji upozornila coby členka Live Skull nebo Uzi. Spolu s Chrisem Brokawem založila kultovní kvarteto Come, jehož desky na labelech jako Sub Pop, Domino nebo Matador patří k tomu nejzajímavějšímu, co nabídla nezávislá scéna první poloviny 90. let. Současnost ale kromě tria E (které tvoří ještě Gavin McCarthy z Karate a Jason Sanford z Neptune, hráli v Téčku v roce 2017) patří hlavně uskupení Thalia Zedek Band – deska z roku 2021 „Perfect Vision“ vyšla opět na Thrill Jockey, hostuje na ní i violoncellistka Helen Money, kterou jste mohli už ve Vrátnici vidět. Thalia a její spoluhráči představí repertoár z aktuální desky v rámci evropského turné, a jsme rádi, že ji opět můžeme hostit.

Oswaldovi za několik let své existence prošli personálními změnami, které se podepisují také ve vývoji jejich hudby a zvuku. V současnosti působí jako trio: Andrea Rottin (zpěv, kytara, tamburína), Kateřina Malá (zpěv, bicí) a Adam Šťasta (zpěv, baskytara). Zvuk kapely lze popsat jako psychedelický rock s kořeny v americkém blues třicátých let minulého století, ale i v současném tuarežském blues. Další kořeny jejich inspirace prorůstají jihoevropským folkem, přes soundtracky ke spaghetti westernům až k dronovému minimalismu. V současném triu se hutnější zvuk střídá s destabilizačními prvky. Oswaldovi připravují novou desku, kterou nahráli v klubu Underdogs'.

A u takové významné hudební události nesmí chybět domácí hostitel. Role se ujali Chorobopop, kteří představí aktuální program, kde dominují písně z připravované druhé desky.

Vstupné v předprodeji 200 Kč v den koncertu 250 Kč. Předprodej od 25. 1. 2022 v kanceláři T klubu, TIC nebo online. Akce proběhne dle platných hygienických opatření.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino