Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

David Pomahač

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 25. března 2022 - 20:00 - Vrátnice

David Pomahač

David Pomahač je křehký písničkář s duší rockera a něžný rocker v roli písničkáře. Skladatel, hudebník a oceňovaný textař, vystoupil počátkem roku 2020 ze stínu známého urban-folkového dua Kieslowski a u Indies Scope vydal své debutové, sólové album Do tmy je daleko. Pokřtít jej stihl poslední den před začátkem lockdownu a dál už to všichni známe… Nicméně na to, že živě se celý rok moc hrát nedalo, deska rozhodně nezapadla a v obrovské konkurenci alb roku 2020 se umístila v první dvacítce celoroční hitparády Velká Sedma Radia 1, v žebříčku nejlepších desek roku 2020 časopisu Full Moon...
Do tmy je daleko představuje soubor zatím nejosobnějších písní Davidovy kariéry a posun v jeho tvorbě, ať už v textech jdoucích na dřeň, či příklonem k elektronice. Svůj podíl na tom má i citlivá produkce Tomáše Havlena (Zvíře jménem podzim, Post-hudba, Spomenik aj.).


David Pomahač založil projekt Bez peří, devět let strávil s legendární ústeckou kapelou Houpací koně, tři roky prožíval večírek doprovodné kapely Xaviera Baumaxy. Rok 2010 dal vzniknout duu Kieslowski. Písně stojící na zvuku kytary, piana, dvou hlasech a Davidových textech si získaly početnou fanouškovskou základnu a naplněné koncerty doma i v zahraničí. Kieslowski byli nominováni na hudební cenu Apollo a zůstaly po nich tři alba a několik EP.

Vstupné : předprodej 170 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej od 22. 2. 2022 v sídle Téčka, TIC nebo online.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino