Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Terrible 2s, Labasheeda. Není němý

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 13. května 2022 - 20:00 - Vrátnice

Terrible 2s, Labasheeda, Není němý

Terrible 2s založili Lucia Piussi a Agnes Lovecká po rozpadu Živých kvetov a vytvořily nové autorské duo. Vzápětí se k nim přidali další členové, Ďuro Mironov a Mišo Lašán. Po roce hraní k nim vplula baskytaristka Belinda Rašnerová. Kapela hraje obyčejné písničky, které se nesou na beatových podkladech Agnes, ale také na jednoduchých klavírních a kytarových harmoniích Lucie. Všechno to hraje do karet Luciiným textům, které se valí ve stylu od hiphopu, poezie, až kamsi do sfér povídko-písniček, ve velmi citlivém živém doprovodu. Kapela už stačila natočit debutní album „Na vrchole síl“, které vyšlo u vydavatelství Slnko / Dialog crew. V Rožnově vystoupí jako duo:

Lucia Piussi: zpěv, akustická kytara, keyboard
Agnes Lovecká: moog, housle, vokály

Kapela Labasheeda, sídlící v Amsterdamu, je známá intenzivními a dynamickými koncerty. Jejich syrový zvuk je proložen hypnotickými zvukovými plochami. Hudba Labasheeda má zálibu ve stručnosti, okleštěných melodiích a rychlých přechodech od prostorných basových linek a bicích k těžkým, chaotickým a někdy hymnickým skladbám poháněným kytarou, což přináší srovnání. na žánrově příbuznými  kapelamy jako Sonic Youth nebo Sebadoh. Nezapomeňme, že velkou roli ve zvuku hrají taky housle. Od svého založení v roce 2004 skupina procestovala Evropu a vydala několik alb na svém vlastním labelu Presto Chango Records, včetně mezinárodně dobře přijatého Status Seeking (2020).

Není němý. Ale posluchači oněmí...
Až je prošpikují hudební siločáry, které zasahují uši a srdce. Dvojice Jiří Šedivec a Tomáš Staněk to táhne již desetiletí, z kvinteta je nynější duo. Hraje jedinečnou, husinotvornou hudbu s básnickými texty. Alternativní folk se mísí s undergroundem, rockem, jazzem i ambientem, aby rozkvetly temné i zářivé barvy pohlcující každého posluchače, jenž dosud neokoral. A ti, kteří již okorali, jsou hozeni zpět do náruče hudebních zázraků. Nicota se mění v naději. Hudba v bytí...

Vstupné s místenkou (na sezení v prvních 4 řadách) 250 Kč, na stání v zadní části sálu 200 Kč.  Předprodej od 19. 4. 2022 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino