Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Krtek

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 13. ledna 2023 - 19:00 - Vrátnice

Krtek

Divadlo Schod

Když se řekne krtek – většině z nás se vybaví roztomilé sametové zvířátko v úpravě Zdeňka Milera.
Existuje však také krtek obecný, živočich poměrně malého vzrůstu, který neustále pracuje na tom, aby naplnil své hladové bříško. A tak, hledaje potravu, podrývá krásný anglický trávník, ničí záhon zeleniny, či znehodnocuje vzácné květiny a keře. A což teprve krtek v lidské podobě, jenž podrývá štěstí rodinného krbu a narušuje soukromí nevinných obětí. Každý takového krtka má ve svém okolí. Někdy to může být tchán, či tchýně, jindy švagr nebo tetička. Krtka můžeme objevit i na pracovišti, kde je schopný naprosto „rozhodit“ jinak dobře sehraný produktivní kolektiv. Někdy chvíli trvá, než takového škůdce odhalíme a pak je třeba se ho nějak chytře zbavit. Jedna ironická rada zní: Odstěhujte se, změňte si jméno. Jenže to není vždy tak jednoduché. Nekonvenční řešení, jak obtížného krtka vystrnadit ze svého života, můžete zhlédnout v této divadelní hře.

Účinkují: Kartářka - Libuše Rapantová, Tetička - Ivana Bublíková, Otakar -  Tomáš Zahradníček, Jiřina - Zdenka Ševečková, Helena - Olga Grossmannová, Policista - Milan C. K. Knápek, Tvrdík - Martin Pavelka

Kapela Divadla Schod: Sylvie Krabicová, Martin Pavelka, Marcel Hulík, Jiří Miklík

Scénář a režie: Ivana Bublíková
Autoři hudby: Jakub Bližňák, Martin Pavelka, Zdeněk Habas Skýpala, Tomáš Vrátník, Marcel Hulík, Lubomír Vrátník
Hudební aranžmá: kapela divadla Schod
Světla: Marcel Hulík
Zvuk, mix: Dalibor Cibulec
Foto: Vlastislav Navrátil
Délka představení 100 minut s přestávkou.

MALÁ HISTORIE DIVADLA SCHOD

Divadlo Schod vzniklo v roce 1973 a poprvé vystoupilo na Silvestra v M-klubu JKZ města Valašské Meziříčí. Jeho divadelní premiéra se měla konat v květnu 1974, ale hra Good by Jimmy byla v den představení zakázána a po úpravách se hrála až 26. září. V roce 1975 divadlo uvedlo první autorský kabaret Pojedu do Madrida. Vývoj divadla lze rozdělit do etap: Přípravná, uzavřená pásmem Good by Jimmy, kabaretní, uzavřená kabaretem Ej, vy české luhy!, a dvě éry klubových muzikálů, uzavřené hrou Robinsohn z Krhové a Nejhloupější válka. Pak následovala éra problémů s věčnými zákazy, která skončila v listopadu 1989 divadelní stávkou, kterou Schod ukončil až v roce 2000, kdy začala éra současná. Schod hraje pouze vlastní hudební komedie – muzikály, které čerpají jak z historie, tak i ze současnosti, někdy i pohádky.
Nepotřebuje k tomu oponu a v M-klubu dokonce sedí jeho diváci u stolů restaurace. A není ani tak divadlem, jako veselým pohledem na neveselý svět. Ale potřebuje elektrický proud, protože mu k tomu pohledu hraje divadelní kapela, a potřebuje diváky, kteří nechali starosti doma a přišli se bavit.

Vstupné s místenkou v předprodeji: 120 Kč, na místě: 150 Kč.

Prodej v sídle Téčka, v TIC nebo online od 16. 12. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino