Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Welcome Stage

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 3. února 2023 - 19:00 - Vrátnice

Welcome Stage

Téčko uvádí nový formát koncertu WELCOME STAGE. Přijďte se podívat na mladé umělce, jak jim to šlape. Brzy je zde podrobně představíme, jsou to:

19.00 Malba
19.45 Borromess
21.00 Silver Bliss
22.15 Kosmonopol
23.15 Chupee

Vstupné na akci je dobrovolné.


Mladá dvoučlenná kapela MALBA z Horní Bečvy byla založena v roce 2021. Duo, které tvoří písničkářka Barbora Maléřová a muzikant Patrik Bouchal, hraje nejčastěji vlastní písně na pomezí folku a popu.
Barbora Maléřová se probojovala se svými písněmi do finále Beskydského slavíka 2022.

Kosmonopol (monopol na vesmír) je česká, tříčlenná modern-rocková kapela založená Jakubem Jé za spolupráce s vesmírnými lidmi Docentem a Dejvem. Účelem této skupiny je vydělat si vlastní tvorbou na cestu do vesmíru, aby i tam rozdávali hudební radost. Propojení hlubokých textů s plytkým humorem při živých koncertech jsou jejich vystoupení vždy něčím jedinečným.
Tříčlenná formace doplňována CML Vás určitě zvedne ze židlí rovnou do kokpitu Space-X a vyšle dál, než oči dohlídnou.
Doporučujeme k poslechu i tanci s pohledem upřeným na hvězdy, či na samotné aktéry tohoto vesmírného cirkusu.

SILVER BLISS je kapela s autorskou tvorbou, kde převažuje rockový základ s charakteristickou výraznou elektronikou a popovým zpěvem s českými texty. Jejich koncerty jsou energické show s vlastním light designem.

bit.ly/SilverBliss

CHUPEE je raperka pocházející z Keni. Dělá hip hop, drill, amapiano a afro music ve svahilštině, oficiálním keňském univerzálním jazyce. 

Borromess: První návrh pro založení rockového uskupení zazněl začátkem léta roku 21. Tehdy ještě rytmický kytarista a milovník staré muziky Matěj Dreiseitel zrealizoval svou dlouholetou myšlenku - založit rockové hudební uskupení. Oslovil tedy kamaráda, spoluhráče z dechového orchestru a multiinstrumentalistu Marka Kocourka, s myšlenkou založit rockovou kapelu. Odpověď na sebe nedala dlouho čekat a pánové se začali scházet a sehrávali své dovednosti na kytary na převzatých skladbách. V říjnu téhož roku do kapely přichází ostřílená, ale dosud pro všechny neznámá bubenice Monika Gocálová. Kapela s ní konečně dostala ten správný rytmus a šarm. Začaly se tvořit první pokusy o vlastní tvorbu v temných sklepeních Kocourkova domu. V Listopadu se k triu přidal baskytarista Josef Kraus a seskupení zdálo se být kompletní. Po pár zkouškách vylezlo najevo, že by to chtělo ještě jednoho člena. Najít kvalitního zpěváka bylo téměř nemožné. V únoru roku 22 překvapil skupinu zpěvák Adam Remeda. Kritéria splnil nad očekávání, takže o jeho přibrání do party nemohlo být pochyb. Kapela tedy začíná fungovat ve složení: Dreiseitel (rytmická kytara, vokály), Kocourek (sólová kytara), Gocálová (bicí nástroje), Kraus (baskytara), Remeda (zpěv).
Po měsících společného zkoušení se skupina začala ukazovat na sociálních sítích a s příchodem jara přišlo i úspěšné vystupování. V červnu téhož roku kapela nahrála ve studiu Bomb Jack svůj první autorský singl, který nese název Medikament Temnoty. Ten veřejnost ohodnotila kladnými ohlasy.
Poté se skupina musela porvat s nečekanou personální změnou. Z osobních důvodů odešel Pepa Kraus. Post baskytary byl prázdný a v tomto stavu je tedy kapela dá se říct nefunkční. Formou různých známostí a inzerátů byla kladena velká snaha o nalezení baskytaristy. Bohužel neúspěšná. Po umlčených a ztracených týdnech v hledání nového bassmana přišel Dreiseitel s radikální myšlenkou, že se údělu baskytary chopí on sám. Tato myšlenka se zpočátku zdála být netaktní, ovšem byla velká vůle pokračovat ve tvorbě a další čekání by byla ztráta času. Kapela se do toho tedy pustila na novo s organizační změnou v kolektivu, přerušila koncertování a opět se zavírá na pár měsíců do zkušebny. Dreiseitel se chopil basy a svou kytarovou práci přehodil na Remedu s Kocourkem. Z počátku to moc nefungovalo, ale po pár týdnech se ukázalo, že tato změna je pro kapelu z mnoha aspektů přínosná, jelikož přinesla novou tvůrčí vlnu a větší zařazení do konkrétního žánru. Tím se stal Alternativní rock.
Nedali na sebe dlouho čekat a s koncem léta se Borromess v pozměněné sestavě a s novým repertoárem opět úspěšně objevili na koncertních pódiích.  Složení v sestavě: Kocourek, Remeda, Gocálová, Dresieitel zdá se být fajn. ☺


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino