Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

REYKO (London), Josefina Dusk

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 11. května 2023 - 20:00 - Vrátnice

REYKO (London), Josefina Dusk

Londýnské alt-popové duo s barcelonskými kořeny REYKO za svou krátkou kariéru shromáždilo věrnou fanouškovskou základnu, o čemž svědčí i miliony streamů. Jejich hudba je žánry popírajícími amalgám směšně nakažlivých popových písní a vynalézavých, svérázných zvuků inspirovaných čímkoli od psychedelického popu, elektroniky až po art-punk. Možná jste již některé z nich slyšeli v seriálu nebo reklamě – 'Cruel Summer', 'Élite' nebo 'Toy Boy', abychom jmenovali aspoň některé. Poté, co minulý rok strávil na turné po Velké Británii, Německu, Francii, Mexiku, Španělsku a Srbsku, aby promoval jejich druhé album 'Pulse', na začátku letošního roku REYKO vydali novou desku 'Fantasía', jejich velmi očekávaný třetí počin. Tak jak je vypadá obal desky Fantasia, REYKO vytváří vícebarevný vesmír: koláže témat, zvuků a stylů, které vás při poslechu zavedou na výlet do inspirací kapely, mezi které patří Jane Birkin, Beatles, Kraftwerk, Ramones, Manu Chao nebo Billie Eilish.

Soleil zpívá v angličtině a španělštině, existuje dokonce i pár instrumentálek. V textech najdeme milostné příběhy (otvírák 'Tú y Yo'), euforické hymny (zářící 'Already There'), příběhy o zlomeném srdci (jazzová 'Josephine') a romantické balady ('Siempre Estaré Contigo'). V jejich skladbách se nachází psychedelická elektronika, zbustrované rockové kytary i jazzové klávesy. REYKO otevírá dveře do jejich vlastního světa, plný překrývajících se vrstev. Svět, který vytvořili, je koneckonců velkou oslavou života se všemi jeho vzestupy a pády, úhly a nuancemi.

Josefina Dusk proměňuje pocity úzkosti, paniky a l’appel du vide v hravě dystopický, hutný, techno pop s temnou, manickou vílí energií. Rovněž vhodné pro vlhké jeskyní radovánky a barokní jeviště. Její vystoupení doprovázené tanečnicemi jsou plné energie, jak jste se někteří z vás mohli přesvědčit na loňském ročníku U:FESTu.

Vstupné v předprodeji: 200 Kč, v den akce a na místě: 250 Kč. Předprodej od 18. 4. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online.

Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino