Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Hudební Avant Garda 2

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Sobota 14. října 2023 - 20:00 - Vrátnice

Hudební Avant Garda 2

Kapely, které zahrají, mají společné, že chtějí experimentovat a hledat nové cesty k vyjádření. Komplikované struktury se stávají méně komplikovanými, hudba nerozděluje, ale spojuje. Jazz potkává alternativu, experiment se mísí s písničkami, hlukové plochy potkávají improvizaci.

V roce 2023 vystoupí:

20:00 Daniel Kordík (SK)
21:15 Blaine L. Reininger ft. G. Valentino (USA/I)Blaine L. Reininger
23:00 Slina (PL)

Kolna z důvodu nemoci nevystoupí. Přijedou na jaře. I proto jsme posunuli začátek na 20:00.

Blaine Leslie Reininger je americký alternativní zpěvák, skladatel, hudebník, multiinstrumentalista (zejména housle), spisovatel a performer. Je známý tím, že byl členem skupiny Tuxedomoon od roku 1977 poté, co ji spoluzaložil se Stevenem Brownem, a v poslední době díky své pozoruhodné hudební a divadelní kariéře, a to jak jako sólista, tak kolaborací s jinými umělci jako jsou Duruttiho Collumn, Snakefinger, Anna Domino, Savage Republic, Paul Haig. Současná koncertní podoba je duo s  kytaristou Georgiem Valentinem, Blaine zpívá a hraje na housle.

Z polské Wroclawi přijedou Slina, improvizační kvarteto oscilující mezi žánry krautrock, post-rock, ambient a free jazz a proslavili se zejména spoluprací s saxofonistou a klarinetistou Mikołajem Trzaskou.

Hudba Daniela Kordíka se pohybuje mezi volnou improvizací, terénními nahrávkami a elektronickou kompozicí. Začínal jako kytarista akusticko-punkových Naive Fighters a v roce 2001 spoluzaložil kolektiv Urbsounds a hudební projekt Jamka. Spolu s Edwardem Lucasem kurátoruje hudební vydavatelství Earshots Recordings. Pohybuje se na ose Londýn – Bratislava a v minulém roce se stal laureátem slovenské ceny Radio_Head Awards 2022 v kategorii Experimentální hudba.

Vstupné v předprodeji: 250 Kč, v den akce a na místě: 300 Kč. Předprodej od 12. 9. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online.

Akci finančně podpořil Státní fond kultury.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino