Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Klub cestovatelů • Josef Bosák: Kyrgyzstán

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Čtvrtek 18. ledna 2024 - 19:00 - Vrátnice

Klub cestovatelů • Josef Bosák: Kyrgyzstán

Nezapomenutelný trek odlehlou částí Kyrgyzstánu, které se pro své dramatické scenerie a divoké přírodě říká kyrgyzská Patagonie nebo Yosemity východu.
"Zažil jsem jeden z nejatraktivnějších treků v pohoří Pamír-Alay v Kyrgyzstánu v oblasti řeky Karavšan. Tento středně náročný trek mi odkryl malebný výhled na zatím méně navštěvované pohoří Turkestán. Okruh mimo hlavní trasy kombinuje krajinné scenérie zelených kopců i zasněžených velikánů. Horské výhledy z průsmyků Džalgyči (3774 m) a Ak Tubek (4185 m), kde jsem si připadal, jako bych přistál na jiné planetě. Pohledy na zasněžený a ledovcem pokrytý vrcholy Piramidalnyj (5509 m), Iskander (5120 m), Ak Suu (5355 m) a Aktubek (5125 m) jsou monumentální. Při přesunech do Biškeku jsem poznal také velkou část Kyrgyzstánu, např. ikonické jezero Son Kul oblíbené u nomádů, také jedno z největších horských jezer na světě Issyk Kul, barevné rozeklaný kaňon Konorček a také něco málo z historie a z každodenního života místních lidí," přibližuje své kyrgyzské putování fotograf a cestovatel Pepa Bosák.

Vstupné 80 Kč v předprodeji, v den akce a na místě 100 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 2. 1. 2024. Vstupenky je možné zakoupit online, v sídle Téčka nebo v Informačním centru.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino