Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

aktuální programvytisknout

Náboženské SEKTY a jejich ZRÁDNOST

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 17. ledna 2024 - 17:30 - Vrátnice

Náboženské SEKTY a jejich ZRÁDNOST

Je v pořádku, když nad vámi někdo získá 100% moc, stanete se loutkou v jeho rukou a on s vaším životem naloží, jak chce? Myslíte si, že se vám tohle nemůže přihodit?
Na rezonující téma náboženských sekt, jejich přitažlivé atraktivitě a zároveň velké konfliktnosti si bude povídat Alena Čípová s docentem Jaroslavem Francem.
Otevřeme témata a kauzy, které otřásly společností nejen v současnosti, ale také v letech minulých jako Kutnohorská sekta, Kuřimská kauza, Hnutí Grálu, Parsifal Imanuel, texaské Waco aj.
Odestřeme skryté a rafinováné fungování náboženských sekt, jejich přitažlivost, zrádnost a v poslední řadě nebezpečí nejen pro jedince, ale také pro celé rodiny. Nebude chybět potřebná prevence, tedy návod jak rozumně a včas rozlišit zdravé společenství od zničujícího.
doc. Jaroslav Franc, Th.D.
Vystudoval katolickou teologii a religionistiku. Věnuje se studiu spirituality křesťanského Východu, mezináboženským vztahům a také spiritualitě moderního člověka včetně oblasti nových náboženských hnutí (sekty). Působí jako odborný asistent na Katedře pastorální a spirituální teologie CMTF UP v Olomouci a na Institutu interkulturního, mezináboženského a ekumenického výzkumu a dialogu tamtéž. Disertační práci obhájil na téma života a díla teologa a orientalisty Aloise Musila.

Vstupné s místenkou 100 Kč. Rezervace a prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 12. 12. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino